Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO și GALERIE FOTO : Ghişeele fiscului au fost ÎNCHISE din cauza protestului funcţionarilor


Salariații Fiscului vrâncean au declanșat un protest spontan, ieri dimineață, nemulțumiți de o ordonanță de urgență prin care erau crescute salariile numai la funcționarii din aparatul central al Ministerului de Finanțe. De la ora 8, funcționarii au refuzat să mai lucreze și au ieșit în fața instituției. Inițial, protestul trebuia să se încheie la ora 10, dar a fost prelungit până după amiază, pentru a atrage atenția factorilor de decizie de la București. Protestul a fost general la nivelul administrațiilor financiare din județe iar reacția Guvernul a fost imediată. Ieri, a fost aprobată o Ordonanță de urgență prin care este abrogată majorarea de salarii pentru personalul din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, ANAF, Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.
    Salariații au reclamat majorarea pe ascuns a salariilor pentru funcționarii din aparatul central în condițiile în care funcționarii de la administrațiile financiare din teritoriu se confruntă cu cele mai mari probleme la realizarea încasărilor la bugetul statului. „Protestăm față de hotărârea guvernanților de a mări salariile numai pentru aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice, ANAF-ului și Direcției Mari Contribuabili. Nu ni se pare justificată o asemenea hotărâre, să le acorde 25 clase de salarizare, adică 62%, fără niciun fel de justificare, pur și simplu în ordonanța de urgență pentru rectificare bugetară a fost introdusă această dispoziție. Ni se pare o lipsă de respect față de oamenii din teritoriu care au pus umărul și muncesc în județe. De când sunt, nu am văzut o asemenea hotărâre. Deja ei au o grilă de salarizare mai bună decât noi, le dă un procent în plus dar nu o asemenea mărire. Care este justificarea? Pentru că lucrează cu fonduri europene? Dacă au o educație sănătoasă, nu trebuie să se atingă de fondurile europene. Să se gândească la un fond de asigurare dacă se face o greșeală, nu pentru furăciuni”, a spus Angela Portase, șef serviciu colectare în AJFP Vrancea.

    Funcționarii spun că decizia de a întrerupe lucrul a fost una spontană. „Suntem nemulțumiți de deciziile celor din minister și de la ANAF de a-și mări salariile. Oamenii s-au mobilizat și au ieșit spontan, a fost dorința lor de a protesta împotriva celor din Minister și de la ANAF”, ne-a spus Eugenia Nazîru. Finanțiștii spun că decizia de majorare doar pentru aparatul central este discriminatorie și prin protest încearcă să atragă atenția asupra acestei măsuri. „Protestăm față de măsura guvernului de a majora într-un fel nejustificat salariile colegilor noștri din aparatul propriu al Ministerului de Finanțe și ANAF, repezeala cu care s-a luat această decizie. Miercuri a apărut în propunere și vineri deja era în Monitorul Oficial. Mi se pare o măsură discriminatorie față de ceilalți funcționari publici în condițiile în care greul, în Minister și în ANAF, îl duc cei din teritoriu și nu cei din aparatul propriu. Încercăm prin acest protest să semnalăm că nu este corect, trebuie să fie o măsură susținută și nu înțelegem caracterul de urgență”, ne-a spus Relu Botezatu.
    Conducerea AJFP Vrancea a precizat că, fiind vorba de un protest spontan, ghișeele sunt închise pe termen nelimitat. „A fost declanșat un protest spontan, în solidaritatea cu ceilalți colegi din țară, nemulțumiți de nivelul de salarizare. Ghișeele vor fi închise pe termen nelimitat, în funcție de deciziile care vor fi luate la nivel central”, a spus Camelia Micheș, purtătorul de cuvânt al AJFP Vrancea.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?