Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Dumitrești. Continuă proiectul de asfaltare a drumurilor comunale

Mai multe drumuri din comuna Dumitrești vor fi asfaltate. Societățile Al-Karon și Geda Com SRL vor realiza lucrările la proiectul privind „Modernizare drumuri de interes local, comuna Dumitrești, județul Vrancea- etapa I”. Valoarea totala estimată a investiției este de 3 milioane de lei. „Traseele studiate se desfăşoară pe teritoriul administrativ al comunei Dumitrești, în satele Dumitrești, Biceștii de Jos și Dumitreștii de Sus, având o lungime totală de 3.335 metri“, se arată în descrierea investiției. Lucrările vor consta în balastare, asfaltare, realizare șanțuri pentru colectarea apelor pluviale.

De reținut că Primăria Dumitrești mai are în derulare un proiect ce vizează reabilitarea a aproximativ 7 kilometri de drumuri locale. Este vorba de un drum ce traversează satele Dumitrești, Blidari, Poienița și Lăstuni, unele dintre acestea fiind greu accesibile. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 15 milioane de lei. „Lățimea părții carosabile este de 5,5 metri. Sistemul rutier proiectat este format din strat balast în grosime de 10 cm, fundație din balast în grosime de 30 cm, strat de piatră spartă amestec optimal în grosime de 20 cm, strat de legătură în grosime de 6 cm și strat de uzură din beton asfaltic în grosime de 4 cm“, se arată în descrierea investiției.

Pentru asigurarea colectării si evacuării apelor pluviale de pe platforma drumului se realizează șanțuri dalate, șanțuri ranforsate și rigole carosabile, de o parte sau de alta a drumului. Descărcarea apelor din șanțuri se face la distanțe cât mai mici, în funcție de configurația terenului, pentru a se evita stagnarea apelor în zona drumului. Pentru amenajarea descărcării apelor pluviale din zona drumului județean, se vor executa podețe tubulare, podețe dalate și podețe prefabricate, lucrări de refacere a celor existente cu camere de cădere, demolarea celor degradate și amenajarea unor canale de descărcare, precum și amenajarea podețelor de acces la proprietăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?