Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Contabilii vrânceni l-au omagiat pe profesorul Marin Toma


   Contabilii vrânceni, membri ai filialei județene a Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din România (CECCAR), au sărbătorit, vineri, la sediul din Focșani, Ziua Națională a Contabilului Român. Evenimentul care s-a desfășurat în prezența președintelui Tribnalului Vrancea, Costică Diță, a vicepreședintelui Tribunalului, Mariana Croitoru, a șefei Secției Penale a Tribunalului Vrancea, Daniela Matache, a prefectului Cătălin Popescu și a altor invitați, a adunat zeci de membri ai CECCAR Vrancea.
Sărbătoarea contabililor a început cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost președintele CECCAR, profesorul universitar, Marin Toma. Președintele CECCAR Vrancea, Viorel Budeanu, a subliniat că ediția din acest an a Zilei Contabilului se desfășoară sub egida „Drumuri prin memoria profesiei contabile”. Pe rând, invitații au subliniat importanța acestui organism profesional și i-au felicitat pe contabili pentru activitatea depusă. Viorel Budeanu a precizat că s-a ales ziua de 21 septembrie pentru Ziua Contabilului deoarece este ziua echinocțiului dintre varã și toamnă, când ziua este egală cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanțã.
   Un mesaj special a venit din partea reprezentantului Direcției Generale a Finanțelor Publice, Gheorghe Roman, care le-a amintit contabililor despre provocarea introducerii TVA la încasare pentru firmele a căror cifră de afaceri în 2012 nu a depășit 2,25 milioane lei. „Marea majoritate a contribuabililor din Vrancea se găsesc în această situație”, a explicat reprezentantul Fiscului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?