Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Centrul de Permanenţă a rămas fără un medic


   Centrul de Permanență din Mărășești a rămas fără unul dintre medicii de familie. Decontarea gărzilor cu întârziere, de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), l-a determinat pe acesta să renunțe la postul de la Mărășești. „Renunț să mai fac gărzi la Centrul de Permanență din Mărășești. Faptul că suntem plătiți cu mari întârzieri este motivul principal pentru care vreau să plec. Luni mă voi duce la Direcția de Sănătate Publică Vrancea ca să încetez convenția civilă și la Casa de Asigurări de Sănătate ca să reziliez contractul de finanțare. Nu mi se pare corect să fim plătiți cu întârzieri atât de mari”, motivează medicul de familie, care a preferat să nu-i apară numele în ziar.
   Coordonatorul Centrului de Permanență, medicul Lucian Bulză, susține că  activitatea centrului va fi îngreunată, cei cinci medici care au rămas fiind nevoiți să facă mai multe gărzi. „Până în acest moment nu am mai primit niciun ban, doar promisiuni. Avem un medic care va pleca. Trebuie să găsesc un înlocuitor. Am tot căutat un alt medic, dar fără rezultat. Va fi foarte greu pentru noi, că rămânem doar cinci medici. În mod normal, făceam cam șase gărzi pe lună. Acum, numărul gărzilor pe fiecare medic se va mări. Sper să primim banii cât de curând”, a spus medicul Lucian Bulză.
   Președintele CAS, Mihai Copaci, dă asigurări că la începutul săptămânii viitoare medicii își vor primi banii pe lunile iunie și iulie. „S-au deblocat banii de la CNAS pentru lunile iunie și iulie, mai exact 54 de mii. Acești bani ar trebui să ajungă luni sau marți în Trezorerie și, în aceeași zi, în conturile medicilor. Banii pentru Centrul de permanență vin de la Ministerul Sănătății, și din acest motiv procesul de plată este destul de greoi. Sper ca respectivul medic să se râzgândească și să revină să facă gărzi”, susține Copaci.
   Probleme cu plata cadrelor medicale de la Mărășești au fost încă de când acesta s-a înființat. Deși suntem la finele lunii septembrie, medicii și asistenții medicali au primit doar banii pentru luna mai, aceștia fiind virați în conturile lor abia la jumătatea lunii august. Pentru fiecare oră de gardă, fiecare medic primește 12,8 lei, iar un asistent medical câte 9 lei.
 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?