Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Seminar despre cultura romani


   Asociația „Rom Pentru Rom” din Panciu a găzduit, ieri după-amiază, seminarul intitulat „Informații generale despre istoria minorităților rome din Europa și despre cultura romani”, susținut de consilierul pentru limbi romani din Minsterul Educației, Gheorghe Sarău. În deschiderea evenimentului, Cristina Paraschiv, reprezentanta asociației, a precizat că seminarul face parte din proiectul „Cunoștințele anulează prejudecățile”, finanțat de Agenția Națională pentru Romi, având ca scop favorizarea incluziunii sociale a romilor și diminuarea abandonului școlar a minorilor aparținând acestei etnii.
   La seminar au participat reprezentanții instituțiilor partenere în implementarea proiectului, respectiv cei ai Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”, DGASPC, Inspectoratului Åžcolar, dar și ai Poliției Panciu. Încă de la început, gazda întâlnirii le-a propus celor prezenți ca întrunirea să aibă ca punct de plecare întrebările acestora privind problematica etniei rome. Astfel, au fost discutate și dezbătute aspecte referitoare la caracteristicile definitorii ale comunității rome, obiceiurile și cutumele acesteia, cum se transmit și se respectă ele în societate, care sunt drepturile minorității rome, dacă acestea sunt cunoscute și respectate, inclusiv de membrii etniei. O atenție deosebită a fost acordată mediatorilor școlari și sanitari în relația romilor cu instituțiile școlare și medicale.
   Următoarele seminarii, de această dată privind drepturile minorității rome și strategiile educative pentru valorizarea diversității culurale și combaterea discriminării, vor avea loc tot la „Rom Pentru Rom”, în octombrie și noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?