Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

150 mii lei pentru alimentarea cu apă a satului Ciolăneşti


      Guvernul Ponta a alocat 150 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolănești, comuna Fitionești. Valoarea totală a investiției este de 1,4 milioane de lei, iar lucrările au demarat în 2009. Primarul Iordache Cazacu a declarat că guvernele pedeliste au refuzat să aloce bani pentru această investiție, singurul care a susținut acest proiect fiind președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 
      Consiliul Local al comunei Fitionești a aprobat, ieri,  în ședință ordinară, alocarea sumei de 150 mii lei pentru continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă a satului Ciolănești. Investiția este finanțată prin HG 577/2007, pentru aprobarea Programului privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la rețeaua de electrificare și la rețelele telefonice. Banii au fost alocați ca urmare a demersurilor făcute de președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 
 Primarul Iordache Cazacu a declarat că guvernele Boc și Ungureanu au refuzat să aloce bani pentru această investiție, singurul care a susținut acest proiect fiind șeful administrației județene. „Sistemul de alimentare cu apă este o investiție sprijinită în permanență de președintele Marian Oprișan. Domnia sa ne-a sprijinit în 2009 să demarăm această investiție și tot domnia sa ne-a sprijinit după 2012 în ceea ce privește alocarea de fonduri. Trebuie știut faptul că guvernele Boc și Ungureanu au sabotat în permanență acest proiect și nu au alocat niciun leu pentru investiție. Asta în condițiile în care am trimis nenumărate adrese guvernului în care arătam că firma care a câștigat licitația a executat 80 la sută din lucrări, în valoare de peste 1,1 milioane de lei, dar nu a primit niciun ban de la guvern. Singurul care a susținut acest proiect este șeful administrației județene, Marian Oprișan”, a afirmat primarul Iordache Cazacu. 
 Acesta a precizat că pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de aproximativ 500 mii de lei, dar că a purtat discuții cu președintele UNCJR care va face demersuri în așa fel încât la rectificarea bugetară să fie alocată și dife-rența de bani. Cazacu a precizat că „este o investiție vitală pentru aproape toată comuna, deoarece a fost unită rețeaua veche cu cea aflată în construcție, situație în care nu se rezolvă doar problema alimentării cu apă a satului Ciolănești, ci problema alimentării cu apă la peste 70 la sută din populația comunei”. „Este o investiție model care dispune de două bazine de inox cu o capacitate totală de 400 mii litri, pompe cu convertizor care va regla automat presiunea și debitul la apă în funcție de consum”, a susținut primarul Iordache Cazacu. 
 Practic, locuitorii satului Ciolănești din comuna Fitionești vor beneficia de un sistem modern de alimentare cu apă. În acest sat locuiesc 137 de familii care au ca sursă de apă doar o fântână, plină de nămol după ultimele inundații din acest an. Odată cu realizarea acestui sistem de alimentare cu apă, toate satele comunei vor beneficia de alimentare cu apă la standarde europene. „Realizarea alimentării cu apă este un vis mai vechi al oamenilor din Ciolănești. În acest sat există 137 de gospodării, iar oamenii sunt obligați să care apă din alte localități”, a explicat primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?