Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: O adolescentă de 16 ani își acuză tatăl că a violat-o


   O adolescentă de 16 ani, din comuna Milcovul, își acuză tatăl de viol. Fata susține că este batjocorită de propriul părinte de cinci ani încoace. În prezent, adolescenta este internată într-un centru al Protecției Copilului. Tatăl neagă că ar fi abuzat de fiica sa.

    O copilă de 16 ani, din comuna Milcovul, face acuzații șocante la adresa tatălui său. Ea susține că de aproape cinci ani, tatăl său o batjocorește și o amenință cu moartea, dacă va spune cuiva despre ceea ce se întâmplă între ei. Zilele trecute, ea și-a luat inima în dinți și i-a povestit unei cunoștiințe calvarul prin ce trece. Marți, adolescenta a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și a depus plângere împotriva tatălui ei.
   Adolescenta, care este elevă în clasa a X-a, la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, a povestit că este siluită de tatăl său de la vârsta de 11 ani. În declarație, adolescenta a scris că totul se întâmpla atunci cânda mama ei era plecată de acasă, la serviciu, iar ea rămânea acasă doar cu tatăl. Fata a susținut că nu a spus nimic până acum, nimănui, deoarece tatăl său o amenința cu moartea dacă va sufla o vorbă. După ce le-a povestit procurorilor prin ce a trecut, fata a fost internată într-un centru al Protecției Copilului, unde va rămâne până ce situația va fi clarificată.
   Imediat după primirea plângerii, anchetatorii au început verificările în acest caz. Miercuri, mama copilei, dar și tatăl acuzat de viol au ajuns la sediul poliției pentru audieri. Mama a susținut că aude pentru prima dată despre ce s-ar fi întâmplat între soț și fiică. Ea a precizat că fata nu i-a bătut nici măcar vreun apropo despre ce ar pătimi și nici nu i-a dat nimic de bănuit. Luat la întrebări de anchetatori, tatăl a respis acuzațiile fiicei sale, el negând vehement că ar fi violat-o.
   Procurorii fac verificări pentru a se stabili dacă cele povestite de fată se adeveresc sau nu. Ei nu au vrut să dea detalii despre acest caz. Au precizat doar că „se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și incest”.

Vecinii sunt șocați

   Familiei fetei, dar și vecinilor, din comuna Milcovul, nu le vine să creadă o asemenea grozăvie. Ieri, acasă la fată, era doar bunicul Nicu. Ne-a spun că nepoata lui este la poliție, la Focșani. „Fata mea, cu ginerele și cu copiii sunt plecați la Focșani. Au plecat dimineață. El nu se duce la muncă, bea mereu. Îi bătea pe copii. Eu nu știu ce s-a întâmplat. A venit poliția pe aici, dar nu știu care-i treaba. Fata este la Focșani, la poliție. Nu a mai venit de vreo două zile. Nu știu eu ce s-a întâmplat”, a spus acesta.
   O vecină a familiei, Lenuța, a avut numai cuvinte de laudă la adresa adolescentei. Nu același lucruri a putut spune și despre tatăl ei, pe care l-a catalogat ca fiind „bețiv și violent”. „Am auzit și noi ceva, dar nu putem spune că așa este. El face scandal și nu este zi să nu fie băut. Au trei copii împreună. Am auzit că ar avea o legătură cu fata de mai multă vreme, dar parcă nu îmi vine a crede. Eu când am auzit, am încremenit. Este o fată cuminte și deșteaptă. Așa sunt toți copiii lor, că au trei, două fete și un băiat. Probele vor spune tot. Că făcea scandal este adevărat. Toți copiii tremurau de frică în fața lui. Ei au plecat dimineață în oraș, ca să-i mai ia spermă, să vadă dacă se potrivesc. A fost aici poliția, procuratura, cei de la protecția copilului și au luat-o cu tot cu bagaj. Eu nu știu cum maică-sa nu a văzut nimic”, a povestit, stând peste gard, vecina Lenuța.
   Primarul comunei Milcovul, Mihai Neață ne-a precizat că bărbatul nu a creat  probleme în comunitate. „Nu am avut niciun fel de problemă cu el, nici noi și nici poliția. Am auzit ceea ce spune fiica, dar nu aș putea să mă pronunț. Acest lucru se va stabili în urma anchetei. Din ce am înțeles, mai consuma alcool, dar nu s-a certat cu nimeni, nu a creat probleme. Eu am auzit că mai consumă alcool, din discuțiile cu vecinii. Nu avea serviciu, muncea cu ziua când mai putea și cam atât. Probabil că era violent în familie, nu și în comunitate. Ne-a șocat și pe noi acest caz și așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a spus primarul Mihai Neață.
   Potrivit unor surse, fata ar fi fost examinată deja de un medic legist, care ar fi constatat că aceasta a fost deflorată. Medicul nu a putut preciza și data la care s-a întâmplat acest lucru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?