Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Femeile petrec şi 17 ani ţinând regimuri de slăbire


   Unele femei sunt atât de obsedate de greutate, încât își petrec o bună parte din viață ținând regimuri de slăbire. Potrivit unei anchete realizate în Marea Britanie, 90% din femei ar fi ținut cel puțin un regim de slăbire, unele din ele chiar 17 ani de-a lungul vieții.
   Conform acestui studiu, întreprins de un bucătar specializat în mâncăruri dietetice, Kevin Dorren, femeile ar ține două regimuri pe an, fiecare de câte șapte săptămâni. La o femeie care trăiește în medie 82 de ani, diferitele regimuri s-ar întinde pe 17 ani din viață. Studiul mai arată că, ținând seama că o femeie slăbește circa 5 kg la fiecare regim, ea ar pierde în cursul vieții până la de nouă ori propria greutate.
   ‘Decizia de a ține un regim de slăbire este greu de luat. Să începi un astfel de regim și să pierzi cât mai multe kilograme este foarte dificil și este nevoie de un angajament serios’, spune Kevin Dorren. Potrivit anchetei lui, numai 1% din femeile intervievate spun că au reușit să respecte 12 luni un regim alimentar și 30% că reușesc să fie atente la ce mănâncă doar șase luni pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?