Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Militarii fac curăţenie la mormintele din Cimitirul româno-german


   Militarii fac curățenie în cimitirul româno-german din Focșani. Militarii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” în cooperare cu Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război și cu sprijinul autorităților administrației publice locale, respectiv Consiliul Județean Vrancea, Prefectura și Primăria Municipiului Focșani organizează, în perioada 18-28 septembrie, o tabără româno-germană pentru îngrijirea și reabilitarea mormintelor, plăcilor comemorative și monumentelor din Cimitirul româno-german din Focșani.
   Tabăra s-a deschis ieri, printr-o ceremonie militară, care s-a desfășurat în incinta Cimitirului româno-german, situat pe strada Răsăritului. Activitatea de îngrijire și reabilitare a mormintelor va fi desfășurată de zece membri ai Uniunii Populare Germane, zece militari ai Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” și de specialiștii din administrația publică locală.
   Comandantul Garnizoanei Focșani, general de brigadă dr. Florinel Damian le-a urat militarilor germani bun-venit în Garnizoana Focșani. „Suntem mândri că astăzi, militarii din Garnizoana Focșani împreună cu militarii din Armata Germaniei participă la refacerea mormintelor din acest cimitir și reușim astfel, să ne respectăm eroii”, a spus general de brigadă dr. Florinel Damian.
   La rândul său, căpitanul Ulrich Winterhalter a spus că este o plăcere și o datorie pentru militarii germani să-și onoreze patria. „După o călătorie lungă și grea suntem bucuroși să găsim aici prieteni și camarazi de arme foarte primitori. Este o plăcere și o datorie să ne onorăm patria și suntem siguri că vom depăși orice obstacol ivit pentru a ne atinge obiectivul”, a spus căpitanul Ulrich Winterhalter.
   Prefectul județului Vrancea, Kanty Cătălin Popescu, a participat și el la deschiderea taberei româno – germane.
   În cadrul taberei vor fi efectuate lucrări de curățare, consolidare și reinscripționare a însemnelor de căpătâi precum și de întreținere a mormintelor eroilor români și germani. În Vrancea sunt patru cimitire ale eroilor germani. În cimitirul româno-german  din Focșani sunt înhumați aproximativ 4.000 de soldați germani.
   Cimitirul datează din anul 1932.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?