Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO şi GALERIE FOTO: Unităţi de învăţământ inaugurate la început de an şcolar


  

 

   Elevii și profesorii Åžcolii din Gugești s-au bucurat ieri de două ori: că a început noul an școlar și că vor învăța într-o unitate complet reabilitată, la standarde europene. În 2011 au demarat lucrările de reabilitare, iar visul elevilor și al profesorilor, acela de a învăța în condiții decente, a devenit realitate.
Aproximativ 500 de elevi învață în Åžcoala din Gugești, fondurile pentru reabilitarea clădirii, 2,1 milioane de lei, fiind alocate prin Programul Operațional Regional. Åžcoala are 15 săli de clasă, spațioase și moderne, un laborator fonic, un altul de biologie și un laborator de informatică, dotat cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, școala beneficiază de o sală de sport dotată cu echipamente, iar în scurt timp vor fi finalizate și lucrările la terenul de baschet. „A fost un proiect pe POR, pe fonduri europene a fost reabilitare, modernizare și dotare școală. Valoarea proiectului este de 16 miliarde vechi, iar dotarea peste 4 miliarde lei vechi. Valoarea totală cam 21 de miliarde (2,1 milioane lei-n.r.). Primăria a contribuit cu 20%. Sunt foarte mulțumit de cum arată școala. Fiecare clasă este dotată cu tablă interactivă, videoproiector, calculator, avem clasă fonică, laborator de informatică. Aici vor învăța și copiii de la școala nr. 2, pentru că școala lor este în reabilitare”, a spus primarul Vasile Vatră.
   Edilul comunei Gugești a primit o diplomă de excelență, în semn de respect și mulțumire pentru eforturile făcute în vederea reabilitării unității de învățământ. „Prima zi de școală a anului 2012-2013 are o însemnătate deosebită pentru copiii de la nivelul comunei Gugești, având în vedere că un proiect de mare anvergură derulat în comuna noastră, reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii de centru, a fost finalizat și au fost primiți elevii în școală nouă. De asemenea, debutul a fost marcat de existența a două generații de boboci: copii de clasa pregătitoare și copiii de clasa I, pe care i-am întâmpinat frumos”, a spus Costina Iancu, directorul Åžcolii.

Åžcoală modernă și la Jariștea (video pe http://youtu.be/LLhaO7rIpNg)

   Åži Åžcoala din Jariștea a beneficiat de fonduri comunitare pentru reabilitare. Peste 1,1 milioane de lei au fost investiți. Clasele au fost dotate și cu mobilier nou, fiind amenajată toaletă în interiorul clădirii. „Este un eveniment important astăzi (ieri – n.r.) în comuna Jariștea, în afară de deschiderea noului an școlar. Este vorba de inaugurarea acestei școli”, a spus directorul unității de învățământ.
   Printre primii care au vizitat școala, alături de profesori și elevi, au fost vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bârlădeanu, deputatul Nini Săpunaru și inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
Investițiile de la Jariștea au fost apreciate de șefa învățământului vrâncean, care le-a transmis elevilor, cadrelor didactice și întregii comunități  mult noroc în noul an școlar și o colaborare cât mai bună, în interesul învățământului. „Dacă orice început de an școlar este o mare sărbătoare pentru comunitățile locale, la dumneavoastră această sărbătoare este dublă. Se inaugurează o școală, o școală foarte frumoasă, care va contribui la formarea copiilor dumneavopastră, atât de micuți, atât de drăguți, voioși că sunt în curtea școlii, că de astăzi vor veni la școală și vor învăța noi lucruri, vor căpăta noi deprinderi. O școală de care se bucură întregul corp profesoral, căruia îi doresc să fie foarte devotat acestor micuți, să le transmită toate cunoștințele pe care le dețin prin metodele cele mai moderne pe care le deține școala, iar dumnealor le pot aplică. Părinților le doresc să își îndeplinească visele prin micuții lor”, a spus profesoara Vasilica Zaharia, inspector școlar general.
   „Meritul este al tuturor factorilor implicați, de la Minister până la Inspectoratul Școlar, conducerea școlii până la dumneavoastră și aici vreau să vă mulțumesc că ați acceptat un an de zile chinuitor. Am făcut tot ce s-a putut pentru a finaliza acest obiectiv, pentru niște copii europeni și pentru niște părinși care vor să creadă în viitorul acestora”, a spus primarul comunei Jariștea, Cătălin Toma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?