Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Ajutoare din SUA, pentru o familie din Focşani


   Unii vrânceni stabiliți peste hotare nu au uitat de unde au plecat și încearcă să își ajute semenii din țară, care se află în situații grele sau trăiesc adevărate drame. Carmen Tudose, plecată de cinci ani din Focșani în Statele Unite ale Americii, este mereu cu gândul la cei de acasă și a demarat în această vară o campanie umanitară pentru ajutorarea unei familii din Vrancea, care are nevoie disperată de ajutor. Focșăneanca a mobilizat atât românii din comunitatea din Portland, cât și americani, care au donat bani, haine și lucruri bune pentru întreaga familie. Pachetele, trimise pe vapor, vor ajunge în luna septembrie la familia Sabo din Focșani, care trece printr-o dramă cumplită. Ambii părinți sunt grav bolnavi: mama, Marinela (42 de ani), suferă de cumplitul cancer, iar tatăl, Alexandru (41 de ani), este măcinat de ciroză, în timp ce ambii copii, de 10 și 13 ani, sunt printre cei mai buni din școală. Drama acestei familii, relatată în paginile Monitorului de Vrancea în decembrie anul trecut, a emoționat-o profund pe Carmen, care a demarat proiectul „Soul to Soul” (Suflet pentru suflet, n. r.) – Ajutați familia Sabo!
   Inițial, puține persoane s-au alăturat acestei acțiuni caritabile, însă, cu mari eforturi, Carmen a reușit ca în două săptămâni să strângă 400 de dolari și lucruri pentru întreaga familie, de la persoane cu suflet mare care s-au alăturat acestei cauze caritabile. De asemenea, în cele două săptămâni, focșăneanca a organizat o acțiune de colectare, intitulată „Charitable Garage Sale”, iar lucrurile donate au fost vândute la sume foarte mici. Doar din vânzări s-au strâns 260 de dolari. Diferența, până la 400 de dolari, fiind donații în bani din partea altor oameni de bine. Lucrurile care au rămas vor ajunge în țară, în șapte colete. „Sper ca pasul făcut de mine să fie doar un început. De fapt, mă voi lupta să împing lucrurile mult mai departe. Îmi doresc să văd că și alți oameni de bine din Portland vor să se implice în ajutorarea confraților noștri care nu se luptă doar cu sărăcia distructivă, ci și cu povara nimicitoare a unor boli incurabile. Sunt niște eroi, iar copiii sunt adevărate valori și exemple pentru noua generație”, spune Carmen Tudose.

„Fac un sufletesc apel la toți românii din Portland pentru a da un strop de speranță acestei familii!”

   Aceasta a trimis pe vapor pachetele cu donații pentru familia Sabo, care vor ajunge în septembrie, chiar în perioada când copiii vor începe școala. „Acum, prin intermediul ziarelor: „Millennium”, „Mesagerul Românesc” și „Romanian Times”, fac un sufletesc apel la toți românii din Portland și nu numai. Fiecare, dacă ar dona un dolar s-ar strânge o sumă considerabilă pentru a ajuta familia Sabo. Nu putem fi indiferenți la nevoile confraților noștri. Trebuie să ne ajutăm între noi. Haideți să ne unim forțele și să le dăm un strop de speranță acestor părinți atât de disperați! Haideți să ajutăm acești copii nevinovați! Atât am putut face de una singură! Sunt sigură că împreună putem face enorm de mult. Deci, haideți să fim împreună pentru a duce mai departe această cauză de suflet și ca acest proiect să readucă zâmbetul pe fața acestor oameni atât de greu încercați”, este apelul lui Carmen Tudose. Astfel, tot mai multe persoane s-au alăturat acestui proiect caritabil.
   Deși este plecată de mai mult timp în „țara tuturor posibilităților”, vrânceanca a derulat în patria care a „adoptat-o” mai multe acțiuni culturale și educative prin care a promovat spiritul românesc, portul popular și gastronomia tradițională românească, fiind un factor activ în menținerea vie a identității românești în marea americană.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?