Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii au participat la o simulare de cutremur


   Elevii Åžcolii din Bordești au participat, ieri, la o similare de cutremur. 167 elevi și 7 cadre didactice au trebuit să iasă din incinta unității de învățământ și să se adune pe terenul de sport. Potrivit scenariului, doi dintre elevi au rămas prinși în imobil. Echipa de voluntari a comitetului pentru situații de urgență, de la nivelul comunei Bordești, a trebuit să intervină pentru a-i scoate pe cei doi copii din școală, pentru a întrerupe curentul electric, a stinge incendiul produs și a acorda asistență elevilor.
 Exercițiul de alarmare publică, la care au participat primari și șefi de serviciii voluntare de urgență din șase localități, s-a desfășurat conform programului. „Nu este de joacă și trebuie să fim foarte atenți pentru a ști cum să acționăm în cazul unui cutremur adevărat. În special mă adresez copiilor, care trebuie să asculte sfaturile părinților, ale profesorilor pentru a avea cunoștințele necesare, să nu intre în panică, să știe unde să se adăpostească când sunt singuri acasă. Eu cred că exercițiul de astăzi a ieșit bine și domnii de la ISU Vrancea pot să confirme sau să infirme acest lucru”, au fost vorbele primarului Vasile Moldoveanu.
   Reprezentanții ISU au ținut să le amintească școlarilor pentru cooperare, astfel de exerciții având menirea de a-i învăța cum să acționeze într-o situație reală. „La acest exercițiu au participat și primarii din comunele învecinate. Noi reprezentăm ISU, dar trebuie să știe toată lumea că până în momentul în care intervenim noi, dumneavoastră, pe plan local, interveniți primii. Sunteți constituiți într-un serviciu voluntar pentru situații de urgență și trebuie să știe toată lumea că nu acționăm haotic, ci se acționează în urma unor pregătiri. Această pregătire a avut loc și astăzi, la nivelul localității dumneavoastră. Pentru copii, trebuie reținut faptul că nu trebuie să intrați în panică, să respectați indicațiile pe care vi le dau domnii profesori, cu rugămintea de a povesti și acasă ceea ce ați făcut voi la școală. Aș dori să ne întâlnim numai în situații de antrenamente și nu în situații reale, dar ați văzut cum natura ne pune la încercare în orice clipă. Åžtiți foarte bine prin ce am trecut în ultima lună. În urma căderilor abundente de zăpadă, am fost nevoiți să intervenim în caz real”, a precizat Jenică Lazăr, adjunctul șefului ISU.
   Potrivit unui comunicat ISU, „la finalul exercițiului s-au împărțit fluturași, cuprinzând reguli de comportament pe timpul și după producerea unui cutremur, cât și măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor la gospodăriile populației. În urma evaluării s-a constatat că exercițiul s-a desfășurat conform Planului de intervenție în caz de situații de urgență generate de cutremur, autoritățile locale fiind în măsură să ia cele mai bune decizii și să intervină în cazul producerii unor astfel de evenimente”. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?