Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : „Cu toții vrem o lume mai bună, haideți să fim chiar noi schimbarea!”


Un grup de oameni inimoși și generoși au răspuns apelului de mobilizare lansat pe Facebook de Dragoș Horhocea, patronul agenției de turism Agetur, și au contribuit la reușita acțiunii inițiate și organizate de acesta sub denumirea „Împreună aducem un strop de bucurie”. Astfel, 50 de persoane ce fac parte din aproximativ 20 de familii sărmane, din zona Mera, au avut parte, sâmbătă, de o bucurie la care nu s-au așteptat niciodată. Ei au primit alimente, haine, încălțăminte, jucării, produse de carne, cartofi și multe alte lucruri care, cu siguranță, măcar pentru o perioadă, le vor face viața mai bună și mai ușoară.

„Cu toții am primit cel puțin un dar și poate cel mai important: viața pe care o trăim și ăsta este cel mai bun motiv pentru a dărui mai departe. Numele meu este Dragoș H. și împreună cu prieteni și oameni cu suflet bun, pe 30 și 31 ianuarie, fără niciun un alt motiv decât acela de aduce în lumea în care trăim un strop de bucurie, un zâmbet, un gând bun, vom organiza o acțiune umanitară pentru câteva zeci de familii din Vrancea. Am strâns deja alimente, haine și încălțăminte dar și jucării și dulciuri însă nu sunt suficiente (și probabil că nici la final nu vor fi suficiente). Am identificat deja familii cu mulți copii dar și bătrâni singuri pe care ne-am propus să-i ajutăm”, a fost apelul lansat în urmă cu câteva săptămâni de Dragoș Horhocea, la care n-au ezitat să răspundă mulți oameni, fiecare contribuind cât și cum a putut, astfel încât sâmbătă, cât mai multe familii nevoiașe să primească ajutor.

    Bucuria celor la care au poposit cei din grupul creat este greu de descris. Numeroșii copii ai familiilor din zona Mera – Scoruș a fost nemărginită, pentru mulți dintre ei bucuria de a avea o jucărie, fiind, până sâmbătă, necunoscută. „Nu am schimbat lumea însă cu siguranță am adus o clipă de bucurie în viața unor oameni pentru care a trăi este echivalent cu a supraviețui. Astăzi (sâmbătă – n.r.) am dăruit alimente, haine, un gând bun și am sădit în sufletele tuturor sămânța că putem face o lume mai bună! Vă mulțumesc vouă tuturor celor care ați fost alături de noi cu gândul, cu sufletul și cu fapta, împreună am dăruit… atât de multă bucurie!”, a postat Dragoș Horhocea pe pagina de Facebook „Împreună aducem un strop de bucurie”, la finalul acțiunii.


 
    El a povestit că grupul a ajuns sâmbătă la familii care aveau 10, opt, cinci sau trei copii, la bătrâni pentru care supraviețuirea este o luptă perpetuă, la oameni cu care soarta nu a fost deloc norocoasă. „Tot ce contează este faptul că oamenii au înțeles ce dorim să facem, că s-au mobilizat și au contribuit extraordinar! Au fost suficient de mulți astfel încât să putem aduce bucurie în aceste familii. Intenționăm să formăm un grup și să ne îndreptăm și spre alte zone, spre alți oameni care au nevoie de ajutor. Am vrea ca și alți oameni să ne «plagieze» acțiunile, ca să zic așa, să funcționeze puterea exemplului. Pentru că stă în puterea noastră să facem într-adevăr, o lume mai bună”, a spus Dragoș Horhocea.
    Despre cum s-a desfășurat acțiunea umanitară de sâmbătă și despre cei care au participat și contribuit, puteți afla accesând: https://www.facebook.com/events/151777651864756/159105974465257/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?