Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Analize obligatorii pentru copiii care merg la creşă


   Părinții care vor să își ducă copiii la creșă trebuie să le pregătească mai înainte un dosar medical. Acesta trebuie să conțină rezultatele a trei analize medicale, respectiv: exudatul faringian, coproparazitologic și coprocultură. Micuții pot intra în colectivitate doar dacă rezultatul acestor analize arată că sunt sănătoși. Măsura este luată pentru a preveni îmbolnăvirea celorlalți copii din colectivitate.  
   „Părinții trebuie să se prezinte cu aceste analize în momentul în care își aduc copiii la creșă. Fără ele aceștia nu pot frecventa instituția noastră”, ne-a declarat Ioana Matache, asistentul șef al Creșei nr. 7 din Focșani.
   Pe lângă aceste analize, părinții trebuie să adauge la dosar și două adeverințe medicale eliberate de medicul de familie. Prima trebuie să arate că, din punct de vedere medical, micuțul poate frecventa colectivitatea și a doua să facă dovada vaccinărilor pe care le-a efectuat. O parte dintre copii au început să frecventeze cele două creșe din Focșani încă din luna august, dar majoritatea vor veni odată cu începerea anului școlar.
   La Creșa nr. 7 și Creșa nr. 1 din Focșani sunt 120 de copii înscriși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?