Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Victor Ponta: Îl somez pe Băsescu să înceteze cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat


   Premierul Victor Ponta l-a somat, luni, pe președintele suspendat Traian Băsescu să înceteze imediat cu ‘declarațiile iresponsabile privind lovituri de stat și încălcări de lege’. ‘Acum, când s-a dovedit și e foarte clar pentru toți cei de bună-credință de pe plan intern și extern că referendumul a fost corect organizat și a reflectat voința celor care s-au prezentat la vot, e momentul să-l somez pe Traian Băsescu și cei din jurul său să înceteze imediat cu declarațiile iresponsabile privind lovituri de stat și încălcări de lege. Vreau ca Traian Băsescu și cei din PDL să înțeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului sau ale Curții Constituționale. Îl avertizez public pe Traian Băsescu să nu mai amenințe nici persoane, nici instituții ale statului, nici trusturi media și mai ales să nu-i mai amenințe pe cei 8,5 milioane de cetățeni români care și-au făcut datoria de cetățeni și au venit să voteze într-un referendum corect organizat și imparțial’, a declarat Ponta.
Åžeful Executivului a subliniat că nu va tolera astfel de ‘amenințări și abuzuri’ și va cere tragerea la răspundere a președintelui suspendat. ‘Ca prim-ministru, îl avertizez pe Traian Băsescu că avem toate mijloacele legale și constituționale să apărăm cetățenii acestei țări și instituțiile acestei țări de amenințări și abuzuri din partea lui Traian Băsescu. (…) Îi cer lui Traian Băsescu să înțeleagă că România nu mai este o moșie a sa (…) și că vom reacționa în apărarea oamenilor care au votat, a instituțiilor statului și a principiilor fundamentale’
, a afirmat premierul.
   Victor Ponta a spus că Traian Băsescu se mai reprezintă doar pe sine însuși și că nu a obținut la acest referendum nici măcar propriul vot. ‘Apreciez faptul că Traian Băsescu se reprezintă doar pe sine însuși și eventual pe Viktor Orban, primul-ministru al Ungariei. Traian Băsescu e un președinte care nu a obținut nici măcar votul său. Traian Băsescu ne-a mințit că se va comporta ca un cetățean al acestei țări și va fi prezent la vot. Până la urmă, nici măcar el însuși nu a considerat că trebuie să voteze și să se sprijine în acest demers. Înțeleg că reprezintă un grup de oameni care profită și care își doresc privilegii din bani publici, dar spun încă o dată că această disperare a lui Traian Băsescu și a celor din jurul său nu poate să acopere rezultatul referendumului’, a conchis Victor Ponta.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?