Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Comisarul Candea, scos de sub urmărire penală


   Comisarul Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, anchetat de procurorii gălățeni pentru că a condus băut, nu va fi urmărit penal. Procurorii au stabilit că alcoolemia pe care acesta o avea în sânge nu este penală, fiind doar contravenție. Comisarul Candea nu a scăpat și de cercetarea disciplinară.

 
   Comisarul Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere (SPR) Vrancea, a fost scos de sub urmărire penală  de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, el fiind cercetat pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. Procurorii au stabilit că la momentul producerii accidentului, în noiembrie 2011, în intersecția străzilor Horia, Cloșca și Crișan cu Dinicu Golescu, polițistul avea o alcoolemie de 0,65 grame la mie, valoare care nu constituie infracțiune, ci doar contravenție.
   De asemenea, procurorii gălățeni au dispus și neînceperea urmăririi penale atât în cazul polițistului cât și în cazul conducătoarei auto care a provocat accidentul. „În urma efectuării calculului retroactiv al alcoolemiei ,pentru a se stabili ce îmbibație alcoolică avea în sânge la ora 21.45, ora producerii accidentului, s-a stabilit că ar fi putut avea 0,65 grame la mie”, au precizat reprezentanții biroului de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Cercetarea disciplinară, în curs de desfășurare
 
   Polițiștii vrânceni au precizat că au fost informați cu privire la soluția dată de procurorii gălățeni. Comisarul Candea a scăpat de acuzațiile de natură penală, dar nu a scăpat și de cercetarea disciplinară, efectuată de o comisie din cadrul IPJ Vrancea.
   Cercetarea a fost dispusă imediat după producerea evenimentului, dar a fost suspendată pe durata urmăririi penale. „Cercetarea prealabilă este în curs de desfășurare”, a transmis inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
   Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, comisarul Candea a precizat că decizia procurorilor gălățeni este „normală”. „Soluția dată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați este una normală. Eu nu am solicitat aprobare de la procuror pentru a-mi fi prelungită dovada de circulație, ceea ce înseamnă că au trecut mai bine de trei luni, perioadă în care eu ar fi trebuit să am permisul suspendat. Din momentul accidentului și până acum două săptămâni, atunci când s-a dat și soluția, nu am mai condus”, a spus comisarul Cătălin Candea.
   Reamintim că în seara zilei de 24 noiembrie 2011, polițistul a fost implicat într-un accident rutier. O șoferiță a intrat în coliziune cu mașina condusă de acesta, autoturismul polițistului fiind proiectat într-un imobil.
   Potrivit polițiștilor rutieri, șoferița s-ar fi făcut vinovată de producerea accidentului pentru că nu ar fi acordat prioritate. 
 

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?