Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

ULTIMA ORĂ: Vrânceni, victime ale accidentului din Ungaria


   Două dintre victimele accidentului produs vineri dimineață pe autostrada M 5 din Ungaria, sunt din Vrancea. Este vorba despre un bărbat din comuna Biliești și o femeie din Focșani.  Bărbatul a suferit răni destul de grave la nivelul membrelor inferioare. El  nu se numără printre cei 11 răniți aduși în țară noaptea trecută cu un avion militar Spartan. Potrivit informațiilor primite de la cunoscuții victimei, bărbatul este rănit grav, el fiind preluat de la locul accidentului cu un elicopter și dus la spital. Familia a fost anunțată vineri seara, iar acum așteaptă informații de la reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe pentru a afla dacă vrȃnceanul poate fi adus în țară sau nu. Acum, bărbatul din Biliești se află într-un spital din  Kecskemeti.
   Primarul comunei Biliești, Vasile Chirilă a confirmat că unul dintre răniți este din comuna sa și ne-a precizat că familia a fost informată despre accident. Are membre rupte și plămȃnii perforați și nu a putut fi adus în țară. A rămas internat acolo”, ne-a spus primarul Chirilă.
   De asemenea, printre persoanele rănite în accidentul din Ungaria s-ar număra și o femeie din Focșani. Potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale, aceasta ar fi rănită ușor și s-ar afla în continuare într-un spital din Ungaria. Femeia s-a născut în comuna Bolotești și are domiciliul în Focșani. Au fost persoane care au susținut că două femei din Vrancea ar fi fost rănite în acest accident, în total fiind vorba despre trei victime, dar informația nu a fost confirmată de autoritățile locale pȃnă în acest moment.
   Reamintim că vineri dimineață, în jurul orei 05.40, un microbuz românesc care a plecat din Galați către Milano, Italia, cu 21 de persoane la bord, a fost izbit în plin de un TIR bulgăresc, pe autostrada M5 din Ungaria, în apropiere de Budapesta. Trei persoane au murit pe loc, o femeie și doi bărbați, iar alte 18 au fost rănite și au fost transportate la 5 spitale din zona capitalei ungare. O coloană de mașini se afla staționată pe autostradă, cu avariile aprinse, din cauza unui ambuteiaj. Åžoferul TIR-ului nu a observat acest lucru și a intrat în plin în coloana de mașini.
   Vineri după-amiază, secretarul de stat Raed Arafat și o echipă de medici români au plecat cu un avion militar Spartan către Budapesta, pentru a evalua starea răniților. Noaptea trecută 11 dintre aceștia au fost aduși la București, iar ceilalți 7 care nu au putut fi transportați au rămas internați la spitalele din Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?