Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Motivele pentru care PRIMARII din Vrancea consideră că trebuie DEMIS Băsescu


   Vrâncenii sunt chemați la vot pe 29 iulie pentru a spune DA demiterii unui președinte care i-a mințit atunci când le-a promis că vor trăi mai bine. După ce, la alegerile locale, vrâncenii i-au pedepsit pe PDL-iști pentru faptul că au transformat România într-un stat al terorii, al minciunii și al urii, a venit rândul celui care a gândit și condus acest nou sistem politic, respectiv Traian Băsescu. Este președintele care a anunțat tăierile de salarii, ajutoare sociale, indemnizații pentru creșterea copilului, supraimpozitarea pensiilor, creșterea TVA-ului. Primarii vrânceni, cei care pe data de 10 iunie a.c. au fost aleși de cetățeni să le conducă destinele, spun că Traian Băsescu trebuie să plătească pentru suferințele aduse gratuit românilor, iar pentru acest lucru vrâncenii trebuie să vină cu toții la vot și să spună DA demiterii lui Traian Băsescu.

FOCÅžANI

   Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, consideră că focșănenii vor merge să voteze la Referendum, pentru că de asta depinde viitorul lor și al familiilor lor. „Focșănenii trebuie să iasă la vot la referendumul din 29 iulie, să voteze DA. De acest lucru depinde viitorul lor și al copiilor lor. Focșănenii nu trebuie să uite că președintele Băsescu și pedeliștii le-au tăiat salariile cu 25 la sută, că le-au tăiat mamelor indemnizațiile, că au impozitat pensiile, deși acestea sunt un drept dobândit, că au eliminat subvențiile pentru căldură, iar exemplele pot continua. În toți acești ani, cât a fost președinte, Traian Băsescu nu a ținut cu oamenii de rând, ci doar cu cei care fac parte din PD-L. Este timpul să avem un președinte care ține cu toți românii. Sunt convins că focșănenii vor ieși la vot în număr foarte mare și sunt convins că vor vota DA, după toate relele pe care le-a făcut Traian Băsescu”, a precizat primarul Bacinschi.    

ADJUD

   Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a declarat că majoritatea locuitorilor din Adjud vor participa la Referendum și vor spune DA demiterii lui Traian Băsescu, deoarece „oamenii s-au săturat de modul dictatorial în care România a fost condusă în ultimii 8 ani”. „Traian Băsescu a demonstrat că nu îi pasă de români și de problemele lor în cei 8 ani de când se află la cârma țării. Așa se explică de ce, folosindu-se de instituțiile statului, conduse de pedeliști apropiați lui, a tăiat salariile, pensiile, ajutoarele sociale, a trimis sute de mii de oameni în șomaj, a închis spitale, a denigrat Poliția și Armata și a transformat Parlamentul într-o anexă a sa, care răspundea doar dorințelor și mofturilor sale. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care Traian Băsescu va pleca de la Palatul Cotroceni. Vrâncenii și românii s-au săturat de modul dictatorial în care este condusă țara și vor un alt președinte care să fie garant că vor fi luate acele măsuri care să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor și prin intermediul cărora instituțiile statului vor funcționa conform Constituției!”, a afirmat primarul Constantin Armencea.

ODOBEÅžTI

   Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș a declarat că este convins că odobeștenii vor vota pentru demiterea președintelui Traian Băsescu la Referendumul din 29 iulie, „pentru a pune capăt unui regim în care Odobeștiul a supraviețuit numai datorită sprijinului Consiliului Județean”.
„Odobeștiul este una din localitățile care a suferit cel mai mult în timpul regimului Traian Băsescu. Ne-au închis școala din Unirea, au închis Trezoreria, au mutat Jandarmeria și au închis Spitalul, pe care cu greu ne chinuim să-l redeschidem. Nu mai spun că nu au alocat niciun leu pentru îndiguirea malului stâng al Milcovului și au blocat permanent proiectele de investiții la blocurile din oraș. Cum e și firesc, odobeștenii vor ieși la Referendumul din 29 iulie și vor vota pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, pentru a pune capăt unui regim în care Odobeștiul a supraviețuit numai datorită sprijinului Consiliului Județean. Așa cum m-au votat primar cu 93% din opțiuni pentru un nou mandat, vor vota cu același procentaj pentru demiterea lui Băsescu. Odobeștenii sunt oameni harnici, cinstiți, cu multă răbdare, dar nu mai pot fi mințiți de un președinte care a hotărât în mod abuziv tăierea salariilor, a pensiilor și a ajutoarelor pentru persoanele cu venituri modeste”, a spus Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.

PANCIU

   Primarul orașului Panciu, Ion Petre, spune că și păncenii vor ieși în număr mare la vot și vor spune DA la Referendum, deoarece „s-au săturat de scandal, s-au saturat de dezbinare și nu mai vor să vorbească în șoaptă sau să le fie frică să vorbească la telefon”. „Am convingerea că cetățenii din orașul Panciu vor să își vadă de viața lor, să își lucreze viile în liniște și să își educe copiii în spiritul bunului simț și al valorilor familiei. Din aceste motive cred că un număr foarte mare de pănceni vor ieși la vot. Pot să vă spun că din 10 oameni cu care mă întâlnesc pe stradă, zece îmi mărturisesc că vor merge la vot și vor vota DA, respectiv în favoarea demiterii președintelui Traian Băsescu. Cetățenii îmi spun că vor mai vota DA și datorită faptului că vor să-l pedepsească pe Traian Băsescu pentru că le-a tăiat și impozitat pensiile, pentru că a închis școlile și spitalele”, a afirmat primarul din Panciu.
   Ion Petre a precizat că demiterea lui Traian Băsescu este obligatorie pentru ca administrația să poată funcționa. „Primăria Panciu are foarte multe proiecte europene, iar pentru implementarea acestor proiecte europene, avem nevoie de liniște și, cel mai important, avem nevoie de predictibilitate legislativă. Instituțiile statului trebuie să funcționeze cu motoarele turate la maxim, ori aceste motoare nu mai sunt turate de ani de zile fiindcă Traian Băsescu și PDL nu au făcut altceva decât să bage zâzanie între români, nu au știut să facă altceva decât să se certe. Fac, pe această cale, un apel la toți păncenii să vina la vot pe data de 29 iulie 2012 și să voteze DA la Referendum”, a mai spus primarul din Panciu, Ion Petre.

MÄ‚RÄ‚ÅžEÅžTI

   Primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, a precizat că locuitorii orașului pe care îl conduce sunt cei mai îndreptățiți să ceara demisia lui Traian Băsescu. „Cred că oamenii din Mărășești sunt cei mai îndreptățiți să iasă cu toții la vot și să voteze demiterea lui Traian Băsescu, deoarece, în cei 8 ani de domnie a acestuia, orașul Mărășești a avut numai de suferit. S-au tăiat salariile, s-au diminuat pensiile, s-au închis firme și numărul șomerilor s-a triplat. Așa se face că, din punct de vedere economic, orașul Mărășești este mort! Din aceste considerente, voi merge din poartă în poartă și mă voi asigura că vor veni cu toții la vot, vor spune DA la Referendum și vom scăpa țara de Băsescu, cel care se face vinovat de toate relele și de situația dezastruoasă  în care se găsesc toți românii, cu excepția acoliților săi”, a afirmat primarul din Mărășești, Valerică Chitic.

FITIONEÅžTI

   Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu crede că la Referendumul din data de 29 iulie, participarea la nivelul comunei Fitionești va fi de sută la sută, deoarece „oamenii vor să se termine cu frica, ura și teroarea impuse de Traian Băsescu în ultimii 8 ani în România”. „Regimul Traian Băsescu a tăiat salariile, a tăiat pensiile, indemnizațiile sociale. A umilit profesorii și polițiștii, i-a trimis afară din țară pe medici, a distrus echilibrul politic și a condus personal toate instituțiile statului eliminând astfel orice urmă de democrație într-un stat de drept. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care Traian Băsescu trebuie să plece din fruntea țării. Fac un apel la toți românii care sunt nemulțumiți de hoțiile și furăciunile Robertei Anastase, Emil Boc, Elena Udrea și Sorin Blejnar să vină la vot și să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu”, a afirmat Iordache Cazacu. Acesta a precizat că România nu este land german și nici provincie americană ca să decidă Angela Merkel sau un ambasador cine și cum să-i conducă pe români. „Romania de abia după ce va scăpa de Traian Băsescu va fi cu adevărat o țară democratică în care instituțiile statului vor funcționa normal, o țară în care va exista cu adevărat o separație a puterilor în stat”, a încheiat primarul Iordache Cazacu.

GUGEÅžTI

   Primarul comunei Gugești, Vasile Vatră este convins că locuitorii din comuna sa, ca majoritatea românilor, vor participa la Referendum în număr mai mare decât la alegerile locale pentru a-l demite pe Traian Băsescu. „Sunt convins că oamenii din Gugești și din toată țara vor participa la vot în număr mai mare decât la alegerile locale și vor vota în majoritate pentru demiterea lui Traian Băsescu. Acesta trebuie demis pentru că a ieșit președinte nu cu votul românilor din  țară, ci cu votul românilor din străinătate care nu cunoșteau realitatea din țară. Băsescu este singurul răspunzător și vinovat de ce s-a întâmplat în țară, deoarece a condus toate instituțiile statului, fie ele legislative sau executive. Modul lui de a conduce țara a fost acela de a crea diversiuni, de a face presiuni, de a crea scandaluri și de a fabrica adversarilor politici dosare la DNA. A condus țara nedemocratic și neeuropean. Trebuie să plece pentru că ne-am săturat de atâta scandal și de faptul că Băsescu nu dorește binele românilor”, a susținut primarul din Gugești, Vasile Vatră.

Iată de ce trebuie demis Traian Băsescu:

– prin comportamentul lui dictatorial a pus în pericol democrația din România
– prin decizii aberante a agravat criza economică din România și a distrus clasa mijlocie. În 2009  au fost radiate 66.320 de firme, în 2010 – 183.227 de firme au fost radiate și/sau și-au suspendat activitatea, în 2011 au fost radiate 71.970 firme. Aceste firme creau locuri de muncă și plăteau impozite la buget.
– a îndatorat fiecare român cu 5.000 de euro. A spus că România nu se va împrumuta la FMI și după aceea că împrumutul este doar o centură de siguranță. Ulterior s-a răzgândit și a afirmat că fără acel împrumut nu putea plăti pensiile și salariile.
– a desconsiderat militarii oferind grade de generali apropiaților săi
– a distrus sistemul sanitar
– i-a gonit pe medici peste hotare
– a distrus învățământul
– a încălcat Constituția, uzurpând rolul prim-ministrului
– a crescut taxele, a tăiat indemnizațiile, a mărit TVA-ul
– a amenințat și a șantajat cu dosare politice
– familia Băsescu l-a nășit pe interlopul Bercea Mondialu
– a învrăjbit bugetarii și angajații din mediul privat
– o susține pe Roberta Anstase, cea care a furat în Parlament, votul la legea pensiilor
– protejează „băieții deștepți”
– a făcut lobby pentru exploatarea aurului de la Roșia Montană
– a dus 5 milioane de români sub pragul sărăciei
– un milion de români au ajuns șomeri

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?