Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Mii de persoane doresc restituirea taxei de primă înmatriculare


   Judecătorii Tribunalului Vrancea au avut de soluționat mai multe dosare, în primele șase luni ale anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul de activitate înregistrând o creștere de 16%. Secția de contencios a fost luată cu asalt și în acest an, de justițiabili care cereau restituirea taxei de primă înmatriculare la autoturisme. Magistrații de la Judecătoriile din județ nu s-a confruntat cu aceeași situație, ei având de soluționat mai puține dosare comparativ cu primele șase luni ale anului trecut.
   La Tribunalul Vrancea, 8.300 de cauze s-au aflat pe rolul instanței pentru a fi soluționate, în timp ce în primul semestru al anului trecut pe rolul aceleiași instanțe erau 7.134 de dosare. Cea mai mare scădere a volumului de activitate s-a înregistrat la Judecătoria Focșani, unde în semestrul I al anului 2011 erau pe rol 16.041 dosare, iar anul acesta au fost 13.459 dosare.
   O scădere a numărului de dosare s-a înregistrat și la Judecătoria Adjud unde în semestrul I al anului 2012 erau pe rol 1.964 de dosare, iar anul trecut au fost 2.106 de dosare de soluționat. La instanța pănceană, de la începutul anului judecătorii au avut de soluționat 2.006 dosare, față de 2.411 anul trecut. „La Tribunalul Vrancea creșterea volumului de activitate este corelată cu creșterea numărului de dosare nou intrate în perioada de referință (cu 1.166 dosare mai mult față de perioada similară a anului trecut), magistrații acestei instanțe reușind să soluționeze cu 619 cauze mai mult în primele șase luni ale anului curent decât în semestrul I 2011. Dintre cele trei secții ale instanței, volumul cel mai mare de activitate s-a înregistrat la Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscală (care a avut de soluționat 5.626 de cauze), urmată de Secția I civilă (cu 2.098 cauze de soluționat) și de Secția penală (pe rolul căreia au fost 576 de cauze). Ca și pondere, cauzele cel mai des întâlnite au avut ca obiect «obligația de a face – taxa de primă înmatriculare» (1.618) soluționate de Secția a II-a civilă și de contencios administrativ și fiscală și litigii privind dreptul muncii (291), aflate pe rolul Secției I civilă”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?