Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Numărul infracţiunilor de mare violenţă s-a dublat


   Procurorii vrânceni au avut de soluționat, în primul semestru al acestui an, peste 11 mii de cauze. Numărul infracțiunilor de mare violență s-a dublat ca urmare a desființării posturilor de poliție, de către pedeliști. Noul Guvern, condus de Victor Ponta, a dispus ca până în septembrie acestea să fie reînființate.
   Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul cauzelor nu a crescut. Procurorii au reușit să soluționeze 4.538 dintre cauze, cu circa patru sute mai multe decât în 2011.
   Dintre cele 11.222 de dosare care au fost pe rolul unităților de parchet din județ, 9.055 au intrat pe parcursul anului în curs. Din totalul dosarelor soluționate, în 558 au fost întocmite rechizitorii „Au fost, astfel, trimise în judecată 779 de persoane, dintre care 84 arestați preventiv. Nu am avut niciun arestat care să nu fi fost trimis în judecată”, a declarat Ion Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
   Anchetatorii spun că în primul semestru au avut de soluționat 117 cauze de violență și mare violență, dintre care 12 fapte de omor și tentativă de omor. În aceeași perioadă a anului trecut s-au înregistrat șapte astfel de cauze. A crescut și numărul vătămărilor corporale, dar și al faptelor de viol, care s-au dublat, de la cinci, la zece.
   În aceeași situație sunt și dosarele privind raporturile sexuale cu minori. „Avem și foarte multe dosare finalizate, dintre cele urmărite în strategia națională, respectiv cele de evaziune fiscală și cele de corupție. Avem 21 de persoane trimise în judecată pentru evaziune fiscală și nouă pentru fapte de corupție”, a adăugat Ion Lefter.
   Au fost trimise în judecată pentru furt 315 persoane, față de 218 anul trecut. Numărul tâlhăriilor a înregistrat o creștere semnificativă de la 28 la 51. Toate cauzele au fost instrumentate de 27 de procurori, dintr-o schemă de personal de 33 de persoane.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?