Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Pepenele, cel mai ieftin fruct de pe piaţă


   În Piața Moldovei, pepenele roșu se vinde cu 1,5 lei kilogramul. Prețul mic nu face însă ca tarabele să fie asaltate de către cumpărători. Recunoscuți pentru jovialitatea lor, vânzătorii de pepeni nu mai știu cum să își atragă mai mulți cumpărători. „Veniți să luați! Dăm pe gustate. Îi tăiem și dacă vă place îl luați”, spunea un vânzător. Fratele pepenelui roșu, cel galben, te scutură puțin la buzunar. Un kilogram se vinde cu 4 lei.
   La colț de stradă kilogramul de pepene roșu e 2 lei, iar la marginea drumurilor județene sau naționale, 1 leu. Contează, probabil, cât de aproape vine vânzătorul de ușa cumpărătorului. Printre blocuri au apărut chiar căruțe trase de cai, din care vânzătorii strigă: „Hai la peeepeni, peeeepeni”, iar kilogramul costă, dacă îi întrebi, 1,5 lei, pe încercate.
   În rest, celelalte fructe și-au păstrat prețul de săptămâna trecută: 5 lei kg de caise, 15 lei kg de zmeură, prune 2,5 lei kilogramul, iar piersicile 4 lei pentru un kilogram. Legumele însă s-au mai ieftinit. Vinetele se vindeau cu 2 lei kilogramul, ca și morco-vul, iar păstăile 3,5 lei kilogramul. Castraveții au ajuns la 1 leu pentru un kilogram, iar roșiile între 2,5 și 3,5 lei pentru un kilogram în funcție de calitatea acestora. Pentru ardeiul gras, prețul este de 2 lei kilogramul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?