Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Copiii din centre pleacă în vacanţă


   Copiii ocrotiți în centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea vor simți cu adevărat vacanța de vară,   special pentru ei fiind organizate diverse acțiuni și mai ales, excursii și tabere. 
   Astfel, în perioada 12-13 iulie, șapte copii din Modulele familiale Odobești, cu merite deosebite la învățătură, vor pleca în tabără la Costinești. Ei vor fi cazați la o pensiune și, pe lângă plajă și baie în mare, vor vizita Delfinariul și Acvariul din Constanța. Potrivit celor declarate de Mădălina Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, finanțarea acestei excursii a fost asigurată în procent de 90% de sponsori și 10% de către Direcție. „O altă serie de copii tocmai a revenit din tabăra de la Bisoca. De altfel, toți cei 42 de copii din Centrul Module familiale Odobești vor beneficia de activități recreative de acest gen”, a precizat Mădălina Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.
   Alți 16 copii ocrotiți în Modulele familiale din Panciu vor petrece o perioadă din vacanță la Constanța și vor fi găzduiți în Modulele familiale, în timp ce alți 16 copii din Modulele constănțene vor veni în vizită la cele din Panciu. „Ei vor face, astfel, un schimb de experiență și vor cunoaște, reciproc, zonele de unde provin cele două grupe, cu istoria acestora, tradiții și obiective turistice”, a declarat Mădălina Paraschiv. Această acțiune se va realiza ca urmare a parteneriatului încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și instituția similară din Constanța. Obiectivul parteneriatului este realizarea schimbului de experiență pentru copiii beneficiari ai serviciului management de caz pentru protecția de tip rezidențial, din subordinea celor două Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. 
   Anglia și Belgia constituie alte două destinații de vacanță pentru copiii din instituțiile vrâncene. Astfel, 23 dintre ei, din centrele de la Dumbrăveni, Panciu, Focșani, Mărășești, Odobești și Păunești vor petrece două săptămâni în Anglia, în perioada 10-24 august, cu sprijinul Fundației Moreton Romanian Orphans. Alți 18 copii vor ajunge, în două serii, în Belgia, sprijiniți de Fundația ASBL Casa de Copii Dumitrești. Prima serie va fi în perioada 13 iulie – 10 august, când vor pleca șase copii, urmați de încă 12, în perioada 10-24 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?