Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Au început schimbările la Electrica


   Octavian Anghel a revenit la conducerea Agenției de Întreținere și Servicii Energetice (AISE) Focșani. „Este o decizie a Consiliului de Administrație despre numirea mea în funcția de director”, a precizat directorul Octavian Anghel.
   Este prima numire prin care firmele din cadrul Electrica scapă de sub presiunea pedelistă din ultimii ani. Octavian Anghel îl înlocuiește în funcție pe pedelistul Romică Sandu, retrogradat la statutul de simplu inginer în cadrul AISE. Fost patron de agenție de turism, acesta a fost numit la conducerea AISE în iunie 2011, având calitatea de membru în Biroul Politic al PDL Vrancea.
   Salariați din cadrul Electrica spun că schimbarea pedelistului de la AISE este doar începutul pentru că valul schimbărilor va lovi și directorii de la Electrica Furnizare și de la Sucursala de Distribuție, respectiv Ionel Preda și Costică Dodu. În ceea ce privește soarta lui Costică Dodu, acesta ar putea fi schimbat în orice moment, iar acest lucru l-ar fi recunoscut în fața cunoscuților. „Domnul Dodu știe că numirea a fost politică și așteaptă acum doar venirea noului director. Schimbări urmează să se producă și la Furnizare unde există o problemă legată de noile contracte de muncă încheiate după reorganizarea societății. Oamenii nu au contracte legale cu noul angajator”, a explicat un angajat de la Electrica.
   Reamintim că Electrica Furnizare Focșani a devenit societatea de casă a PDL în ultimii trei ani, după numirea politică la conducerea societății a prim-vicepreședintelui PDL, Ionel Preda. A fost începutul unei campanii de angajări politice în funcții cheie la societatea de stat. Neveste, foste neveste, cunoscuți, rude ale șefilor din PDL au fost angajați la Electrica Furnizare sau Electrica Distribuție în timp ce oamenii incomozi au primit caracterizări negative și au fost schimbați pe funcții inferioare.
   „Monitorul de Vrancea” a arătat că în timp ce mii de funcționari publici erau concediați de guvernul Boc, băieții deștepți din PDL s-au lipit de posturi frumușele în instituțiile de stat conduse de portocalii. Aurel Coman, Grigoraș Dogaru, Adrian Drăghici, Mihaela Gabriela Tănase sunt doar câteva dintre persoanele angajate la Electrica Furnizare Focșani al căror merit este fie că sunt membri ori simpatizanți PDL, fie că au rude în conducerea partidului.
   După publicarea articolului au fost numeroase comentarii din partea cititorilor care arătau că numărul angajărilor pe criterii politice este mult mai mare. Potrivit cititorilor „Monitorul de Vrancea”, printre cei angajați se mai numără Ioana Jugănaru, soția lui Titi Jugănaru, fostul șef al ARR și apropiat al lui Nicu Tănase, dar și Lăcrămioara Alexe, soția lui Felix Alexe, fost director de cancelarie al prefectului pedelist Ion Oprea.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?