Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Votul începe la ora 08.00 şi se încheie la ora 20.00


   Votul la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, programat pentru 29 iulie, va începe la ora 08.00 și va fi oprit la ora 20.00, campania electorală urmând să se încheie la 28 iulie, ora 7.00, a anunțat ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre. Potrivit acestuia, campania electorală deja a început odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de organizare a referendumului.

   Au dreptul de a participa la vot toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, aflați atât în țară cât și în străinătate. Votul va putea fi exercitat oriunde în țară, fără să mai existe obligativitatea ca votul să fie exprimat doar într-o anumită circumscripție electorală, potrivit informațiilor transmise de premierul Victor Ponta în ședința de guvern.
   Partidele politice trebuie să își desemneze până la 10 iulie reprezentanții în Biroul Electoral Central și în celelalte birouri electorale. Pentru dotarea secțiilor de votare, la nivelul localităților vor fi utilizate, în mare măsură, materialele folosite și la alegerile generale locale. Comisia Tehnică Centrală va fi condusă de ministrul Administrației și Internelor. Guvernul a aprobat, sâmbătă, hotărârile de organizare a referendumului.
   Guvernul va organiza alegeri prezidențiale anticipate într-un termen maxim de 90 zile de la data referendumului, dacă populația se va pronunța prin vot pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, a declarat ministrul Victor Paul Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?