Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Barurile şi chioşcurile de la piscine, verificate de inspectorii OPC


   Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Vrancea au sancționat mai mulți agenți economici, care își desfășurau activitatea în chioșcurile și unitățile de alimentație publică din incinta ștrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot precum și în zonele de agrement. Din cei opt agenți economici controlați, șase au primit avertismente pentru neregulile constatate, iar doi au fost sancționați cu amenzi, în valoare totală de 8.000 lei. Controalele au arătat că un operator economic folosea în bar, pentru comercializarea băuturilor, o unitate de măsură volumetrică neatestată metrologic.
   Neregulile nu s-au oprit, însă, aici. Reprezentanții OPC au constatat că, la un bar din județ se aflau la comercializare patru doze de bere de 0,5 l, care aveau termenul de valabilitate depășit. „Produsul a fost distrus prin vărsare la canal de către operatorul economic controlat în fața agentului constatator”, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre, de către oficialii OPC.
   Comisia de la Protecția Consumatorilor a aflat că, pentru a atrage clienții, agenții economici afișau rețete pentru prepararea unor mâncăruri, precum pizza, care nu erau conforme cu realitatea sau ofereau informații gen „oferta zilei” care nu erau de actualitate. „La un operator economic s-a constatat că prepara diferite sortimente de pizza fără a avea 100% ingredientele menționate în lista meniu disponibilă pentru consumatori. S-a interzis prepararea sortimentelor, scoaterea din meniu a preparatelor pentru care nu existau pe stoc ingredientele specifice. Un alt operator economic avea afișat la intrarea în unitate, diferite informații referitoare la vânzări promoționale (prăjitura casei, băuturi alcoolice) care nu sunt de actualitate. S-a impus eli-minarea acestor anunțuri”, au subliniat reprezentanții OPC.

Nici piscinele nu au scăpat de control

   Inspectorii de la OPC au verificat și serviciile oferite de unitățile de agrement, parcurile de distracție și piscine. În timpul controlului, reprezentanții OPC au constatat că operatorii economici nu aveau afișate denumirea unității, codul de înregistrare sau lipseau informații precum programul de funcționare și prețurile practicate. „Au fost depistate deficiențe în acest sens la doi operatori economici, acestea fiind remediate în timpul controlului”, se arată în comunicatul de presă.
La alți 5 operatori economici s-a constatat că nu erau afișate adâncimile maxime pe sectoare de bazin și temperatura apei de îmbăiere.„Verificările efectuate au avut ca scop prevenirea unor eventuale deficiențe de organizare a acti-vității care ar putea conduce la încălcarea  drepturilor consumatorilor. S-a urmărit responsabilizarea persoanelor ce conduc aceste activități. Administratorii societăților și-au însușit aceste deficiențe urmând ca în maxim 48 de ore de la data controlului să le elimine”, se precizează în comunicat

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?