Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ : GALERIE FOTO: Accident aviatic cu patru victime. Cei doi maiștri militari sunt vrânceni


   Un elicopter militar de antrenament aparținând Bazei Bobocu s-a prăbușit, astăzi în județul Buzău. Accidentul aviatic s-a soldat cu 4 victime, iar două dintre acestea sunt din județul Vrancea.
   Din primele date a rezultat că evenimentul aviatic s-a produs în timpul desfășurării unei aplicații și s-a soldat cu patru victime, toți militari.
   Echipajele de pompieri și ambulanțele care au pornit spre locul unde s-a semnalat, la 112, prăbușirea elicopterului militar de antrenament, aparținând Bazei Boboc, au găsit cu greu aparatul de zbor, căzut la aproximativ 3 kilometri distanță de drumul european 85.
   Accidentul s-a produs la doi ani, de când alți 12 militari, printre care și un vrâncean, și-au pierdut viața în urma tragediei aviatice de la Tuzla.
   Conform biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale „în accidentul aviatic produs astăzi, 5 iulie, în apropiere de Buzău, și-au pierdut viața căpitan-comandorul Mitică Docuz, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, maistrul militar Viorel Cojocaru și studentul Åžtefan Coropețchi.
Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit și avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit și tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit și avea un copil. Studentul, în anul întâi, Åžtefan Coropețchi avea 19 ani și era necăsătorit. Elicopterul militar, tip IAR 316 B al Åžcolii de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 și s-a prăbușit la puțin timp după aceasta, în apropiere de Buzău (în zona localității Poșta Câlnău), la 5 km de bază”.
   Cei doi maiștri militari sunt din Vrancea.

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?