Astăzi, 24 Ianuarie – Maratonul Unirii! Va fi aprinsă Torța Eroilor

0
713

Între evenimentele programate pentru Sărbătorirea la Focșani a Zilei Unirii Principatelor Române se află și tradiționalul Maraton al Unirii, aflat la a șasea ediție. Despre Maratonul Unirii, celebrul maratonist Ilie Roșu, organizator și participant:           ”Organizarii evenimentului sunt Asociația Club Sportiv Eco Alpin în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, cu susținerea Consiliului Județean Vrancea, a Instituției Prefectului Vrancea, DJST Vrancea și a primăriilor din Adjud, Câmpineanca, Vârteșcoiu și Odobești. Evenimentul este susținut și de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA), Asociația Ofițerilor în Rezervă (AORR) din România și Garnizoana Focșani. Sponsori: TOPGAZ Focsani, ARPIA, Cabinet Individual Insolvență Herciu Marius, EuroGifts.

Această ediție are un caracter simbolic, desfășurându-se la 163 de ani de la Unirea Principatelor. Lungimea traseului va fi de 42 de km și se va alerga în mare parte pe granița existentă în anul 1859 între Moldova și Muntenia, despărțite de Râul Milcov. Startul va fi dat din Piața Unirii la ora 07:30. Înainte de start, maratoniștii se vor prinde în Hora Unirii, după care se va intona Imnul României. Trecerile peste Râul Milcov de la Câmpineanca și Odobești vor fi pe ritmurile Horei Unirii.

Au fost invitați la Maratonul Unirii 8 maratoniști din Focșani, Brăila, Galați, Adjud, Brașov, Buzău și Sighișoara. …La km 41, în fața Mausoleului Eroilor din Focșani, 15 copii din Focșani și Adjud și Adjudu-Vechi se vor alătura maratoniștilor și vor porni într-o cursă populară până în Piața Unirii, purtând stegulețe tricolore. În fața Mausoleului, …se va aprinde Torța Eroilor care va fi purtată până în Piața Unirii în semn de respect pentru eroii Armatei Române căzuți în Primul Război Mondial și pentru militarii eroi care și-au dat viața pentru România în misiuni de luptă și pe câmpurile de instrucție. La sosirea în Piața Unirii, participanții vor fi întâmpinați de reprezentanți ai administrației locale și județene, de organizatori și de locuitorii Municipiului Focsani, aflați la manifestările desfășurate cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, Ziua Unirii. Concurenții vor primi diplome și medalii”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here