Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO! Film realizat de elevii clasei a X-a E de la Colegiul Cuza, o călătorie în timp, prin perioada de început a colegiului focșănean

Zile de sărbătoare, în această perioadă, la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani – prestigioasa instituție de învățământ vrâncean împlinește 133 de ani. Programul acțiunilor organizate de elevii și cadrele didactice ale colegiului, cu această ocazie, se desfășoară pe parcursul mai multor zile și a debutat încă din 18 ianuarie cu numeroase evenimente. 

Unul dintre momentele remarcabile ale sărbătorii cuziste din acest an i-a avut drept autori pe elevii clasei a X-a E, coordonați de doamna profesoară Silvia Oancia. Ei au realizat săptămâna trecută un film documentar, având ca subiect evenimentele care au făcut istorie în secolul XIX. Filmul se constituie ca o prezentare a formării statului român modern, în contextul european al acelei perioade, plecând de la schimbările produse în secolul al XIX-lea.
Momentul ales în realizarea documentarului nu este întâmplător: filmul creat de pasionații elevi cuziști prezintă o imagine de ansamblu a unei perioade în care s-a semnat certificatul de naștere a Colegiului Național Al. I Cuza.

„La inițiativa mea elevii clasei a X-a E au călătorit prin secolul Micii Uniri și au furnizat materia primă pentru scenariul acestui film”, ne-a declarat doamna Silvia Oancia, care a fost și scenarist în acest proiect, în timp ce montajul a fost realizat de Flavius Maftei, clasa a X-a B, un talentat elev cuzist.

În aceste zile, dorim și noi Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza”, instituție de elită a învățământului vrâncean și național, mulți ani cu realizări remarcabile și educație de calitate, așa cum ne-a obișnuit timp de 133 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?