FOTO! Amenzi și lemn confiscat, în urma controalelor pe linie silvică, dar și rutieră, la Vidra

0
3236

CONTROALE PE LINIE SILVICĂ DAR ȘI RUTIERĂ, LA VIDRA

În perioada 18-21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vidra au efectuat controale pe raza de competență, pentru a verifica legalitatea exploatării, transportării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În cadrul acțiunii au fost constatate opt infracțiuni silvice și au fost aplicate nouă sancțiuni pentru nerespectarea Legii 171/2010.

În urma a 30 de controale, pe lângă sancțiunile contravenționale, ca măsură complementară, au fost confiscați aproape 32 metri cubi de material lemnos de diferite specii, în valoare de 5429 lei.

Acțiunea a avut totodată rolul de a depista, preveni și combate fapte de natură penală și contravențională prevăzute de legislația pe linie rutieră în vigoare.

Astfel, pe Drumul Național 2D, în localitatea Vidra, au fost instituite filtre, iar polițiștii au verificat transporturile de material lemnos.

Polițistii au constatat o infracțiune la regimul rutier (conducerea unui vehicul fără permis de conducere) și au aplicat 9 sancțiuni pentru abateri la regimul rutier, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 17.015 lei. Un permis de conducere a fost reținut și retras un certificat de înmatriculare.

Combaterea delictelor silvice rămâne una dintre prioritățile polițiștilor vrânceni. Astfel, pe parcursul anului precedent, au fost desfășurate în total 5500 de controale și au fost aplicate 1258 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.190.000 lei. Tot anul trecut s-a dispus confiscarea a 5900 mc. material lemnos în valoare de 1.213.000 lei.

Comunicat IPJ Vrancea, 22 ianuarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here