Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Ştefan Moscu a început al cincilea mandat


   Primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, a depus, vineri, jurământul prin care începe al cincilea mandat de ales local. În cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local Cîrligele au fost validați 10 din cei 11 consilieri locali. Tot ieri, consilierii l-au reconfirmat în funcția de viceprimar pe Ion Baniță.

   Åžtefan Moscu a fost învestit, vineri, în funcția de primar al comunei Cîrligele. În cadrul aceleiași ședințe a fost constituit noul Consiliu Local al comunei și au fost validați 10 din cei 11 consilieri aleși. Consilierii locali au votat cu mâna stângă pe Biblie și Constituția României că vor face ceea ce le stă în puteri și pricepere pentru locuitorii comunei care i-au ales pe 10 iunie 2012. În cadrul primei ședințe a fost reconfirmat în funcție viceprimarul Ion Baniță și a fost ales președintele de ședință pentru următoarele trei luni în persoana consilierului Aneta Palade.
   Primarul Åžtefan Moscu a obținut aproape 90% din voturile oamenilor din Cîrligele, unul dintre cele mai bune rezultate din Vrancea. Edilul spune că după perioada electorală urmează patru ani de muncă în slujba comunității din Cîrligele care are nevoie de investiții care să îmbunătățească viața oamenilor. Încrederea se câștigă cu multă muncă, spune primarul Moscu, care le promite locuitorilor din comună că le va respecta dorințele și va fi deschis cu toată lumea. „Le mulțumesc locuitorilor comunei Cîrligele pentru încrederea acordată prin votul din 10 iunie. Votul locuitorilor, realegerea mea în funcția de primar al comunei Cîrligele mă obligă în continuare la realizarea tuturor dorințelor locuitorilor acestei comunități, la dezvoltarea comunei. Până acum am terminat alimentarea comunei cu apă, în 2008 – 2012 am reușit ca pe 90% din drumurile comunei să fie asfalt, vom continua cu o canalizare care va îmbunătăți viața din comunitarea noastră. Voi respecta întocmai dorințele dumneavoastră, voi fi deschis cu toată lumea”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu.
   Edilul din Cîrligele vrea ca în următorii ani să aducă noi investiții în comună, în special cu fonduri externe, pentru a îmbunătăți viața sătenilor. Iar dacă există infrastructură, spune primarul, vor veni și investitori care să asigure locuri de muncă. „Ambiția mea este ca să duc localitatea cât mai sus în topul localităților din Vrancea. Am demonstrat asta până acum și vom arăta în continuare că suntem pe primele locuri în ceea ce privește dezvoltarea localității și realizarea de proiecte mai ales cu fonduri externe”, spune primarul Moscu.
   Iar edilul are experiența ultimilor ani care au transformat comuna Cîrligele. În ultimii patru ani, primăria a implementat proiecte de peste șapte milioane de euro. Cel mai important proiect de investiții pentru care primarul Åžtefan Moscu a obținut finanțare europeană cuprinde asfaltarea și reabilitarea drumurilor comunale, construirea unei grădinițe, a unui centru After school și dotarea Căminului Cultural din comună cu logistica necesară pentru derularea activităților. Acest proiect a obținut finanțare prin Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.
   În acest an, la Cîrligele vor fi demarate lucrările la construirea unui sistem de canalizare. Valoarea proiectului este de un milion de euro. Proiectul va fi finanțat prin Programul care vizează protecția resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare, derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Proiectul câștigat de autoritățile locale din Cîrligele a fost selectat alături de alte 247 de proiecte care vor primi finanțare prin acest program.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?