Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Sute de oameni au trăit din cerşit


   Sute de oameni au apelat la mila trecătorilor, anul trecut, pentru a avea ce mânca. O statistică întocmită de polițiștii de proximitate, aferentă anului 2011, arată că în urma activităților desfășurate pe această linie, pe raza județului Vrancea, au fost identificați 636 de cerșetori. 534 dintre aceștia au fost amendați, alți 78 au fost predați familiilor, iar 43 au fost internați în centre de ocrotire.
   În multe cazuri, din cauza nivelului de trai scăzut, ca urmare a politicilor dezastruoase implementate de pedeliști când erau la guvernare, aceștia s-au reîntors pe străzi. Unii dintre ei, cu copii mici în brațe, au continuat să apeleze la mila oamenilor. De cele mai multe ori, cerșetorii sunt supravegheați de alte persoane, care le iau banii strânși în timpul zilei.
   Pe lângă faptul că i-au amendat pe cerșetori, polițiștii de proximitate au avut discuții și cu cetățenii care sunt agasați de cerșetori, din cauza insistenței cu care le cer bani.
   În altă ordine de idei, în cursul anului trecut, oamenii legii au avut întâlniri, în special cu bătrânii, pe tema pro-blemelor cu care aceștia se confruntă. Polițiștii au mers și în orașe, dar și în comune, pentru a discuta cu vârstnicii care trăiesc în zone izolate și vulnerabile, fiind astfel reactua-lizate evidențele din acest punct de vedere, întocmite în anul 2010.
   Evidențele le-au fost înmânate polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pentru ca aceștia să-și stabilească mai bine prio-ritățile și să cunoască zonele de risc.
Pentru anul acesta, polițiștii și-au propus să continue colaborarea cu Asociația Pensionarilor Vrancea și Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice, prin reactualizarea protocoalelor de parteneriat. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?