Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Şi lovit de „vecin“ şi nemulţumit de poliţişti


   Mergi pe stradă liniștit și din senin ești lovit. I s-a întâmplat marți seara, unui focșănean, în vârstă de 47 de ani, care locuiește în cartierul SUD al municipiului Focșani. Gheorghe Gheorghiță spune că venea de la piață când a fost apostrofat de un cunoscut, despre care știe că abia a ieșit din închisoare. Acesta i-ar fi spus ,,vecine, tot te bat” și a trecut la fapte. Într-o fracțiune de secundă, victima s-a umplut de sânge și a așteptat intervenția unui echipaj de poliție, dar și a medicilor.
   Gheorghe Gheorghiță spune că agresorul l-a mai amenințat și cu câteva zile înainte, pentru că nu i-a dat o țigară. „Duminică seara, stăteam pe bancă, aici, cu un vecin. Ion U. a venit și mi-a cerut o țigară, iar eu i-am spus că nu am. A plecat și a revenit după câteva minute. Mi-a luat berea din mână și mi-a spus să tac, că așa procedează șmecherii. A vrut să mă lovească, dar a intervenit vecinul. Am plecat în casă și asta a fost tot. Ziua următoare i-am spus sectoristului de situație și l-am rugat să ia măsuri”, a povestit victima.
   Marți, după muncă, Gheorghe Gheorghiță spune că a trecut prin piață să ia câte ceva de-ale gurii. La întoarcerea spre casă, agresorul era pe cealaltă parte a străzii. „Mi-a spus: «vecine, tot te bat!» A venit după mine, a vrut să mă lovească și cât m-am întors cu spatele mi-a dat un picior sau un pumn, nici nu știu bine ce. A început să curgă sânge și s-a sunat la 112”, a adăugat Gheorghe Gheorghiță.
   Fiica victimei spune că patrula a venit după proximativ 40 de minute, iar înainte, polițiștii i-ar fi spus că sunt doar două echipaje și că nu pot ajunge peste tot. Ulterior, victima a ajuns la spital cu un echipaj SMURD, iar agresorul, la poliție pentru audieri.
   Victima și fiica sa spun că nu este pentru prima dată când agresorul se ia de oameni. Potrivit lui Gheorghiță Gheorghe, în urmă cu mai bine de 10 ani l-a salvat pe agresor de la moarte, după ce apartamentul fratelui, în care locuia și el, a luat foc.
   „Eu mă tem pentru familia mea. Ar trebui să se ia măsuri pentru că dacă se va lega de copii sau nevastă nu știu ce am să fac. Cei de la SMURD au venit foarte repede, poliția după 40 de minute, iar interesul era ca ei să ajungă primii”, a adăugat victima.

Polițiștii spun că au ajuns în cinci minute

   De cealaltă parte, polițiștii spun că au acționat așa cum prevede legea și că la intervenție s-a ajuns în cinci minute. Ion U. a fost sancționat contravențional pentru că a tulburat ordinea și liniștea publică, iar pentru că l-a lovit pe Gheorghe Gheorghiță i s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru lovire sau alte violențe. „La Poliția municipiului Focșani a fost înregistrată o sesizare, prin intermediul numărului unic de urgență 112, privind un aspect de tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire, asupra unei persoane. Apelul a fost primit la ora 18.37, la intervenție ajungând într-un interval de cinci minute o patrulă mixtă, formată din polițist și jandarm. Din verificări a rezultat că aspectele sesizate se confirmă. Au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională a lui Ion U., din comuna Èšifești, pentru aspectele de tulburare a ordinii și liniștii publice. Având în vedere aspectele de lovire, după consultarea persoanei din punct de vedere medical, aceasta a depus plângere prealabilă care este înregistrată la Poliția municipiului Focșani. Se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 180 Cod Penal”, a declarat inspectorul Cătălina Murariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?