Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Ceremonii militare în Piaţa Unirii


   Militarii Garnizoanei Focșani, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, sărbătoresc „Ziua Drapelului Național” prin organizarea de ceremonii militare dedicate Drapelului României, în Piața Unirii din Focșani. 
   Astăzi, începând cu ora 19:00, se vor desfășura ceremonia de coborâre a Drapelului României și predarea acestuia pentru slujba de sfințire, preotului garnizoanei. După încheierea ceremoniei de coborâre a Drapelului, începând cu ora 19:30, în foișorul din Grădina Publică, muzica militară a garnizoanei Focșani va încânta auditoriul cu un scurt concert de muzică de fanfară.
   Mâine, începând cu ora 11:00, se va desfășura ceremonia de înălțare a Drapelului României, în cadrul căreia drapelul va fi binecuvântat de către preotul garnizoanei și va fi ridicat pe catargul din fața Prefecturii județului Vrancea, în acordurile imnului național. Ceremonia de înălțare a Drapelului se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a muzicii militare a garnizoanei.
La ceremonii vor participa reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai instituțiilor civile, militare și religioase din garnizoană, precum și cadre militare active, în re-zervă / retragere și veterani de război.
   Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea numărul 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an, la data de 26 iunie. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?