Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO şi GALERIE FOTO: Primarul şi consilierii din Focşani au depus jurământul


 

 

   Noul Consiliu Local al municipiului Focșani și-a început activitatea, oficial, de ieri, când a avut loc ședința de constituire a legislativului local, iar consilierii locali aleși pe 10 iunie au fost validați în funcții. Åžedința solemnă a debutat cu intonarea imnului național. Primul care a depus jurământul în fața audienței a fost Decebal Bacinschi, care își va exercita până în anul 2016 al patrulea mandat de primar la Focșani. De altfel, edilul a fost felicitat pe parcursul ședinței atât de șefii instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local, cât și de simpli cetățeni, o doamnă oferindu-i primarului Bacinschi un buchet cu flori.

   Åžedința de constituire a Consiliului Local Focșani a fost condusă, potrivit legii, de cel mai în vârstă consilier, Ionel Preda de la PDL, alături de doi dintre cei mai tineri aleși, „novici” în CL: Manuela Axente (PP-DD) și Dorian  Alecsandrescu (PSD). Pedelistul Preda a făcut și o primă gafă în plen, când l-a „cadorisit” pe colegul Lionida Milea de la PP-DD cu apelativul de „doamnă”, fiind indus probabil în eroare de numele cu rezonanță feminină.
   La ședință au fost prezenți 19 din cei 21 de consilieri aleși, liberalul Dan Buzoi fiind plecat în străinătate în interes de serviciu, în timp ce pentru validarea celui de-al 21-lea consilier, Elena Cucu de la PNL, ar fi existat anumite neînțelegeri, liderul liberal, Nini Săpunaru, nedorind să o desemneze. Fiecare grup politic din CL și-a desemnat liderii: Cătălin Vrabie – USL, Neculai Tănase – APV și Aurel Bâcu – PP-DD.
   Comisia de validare a mandatelor consilierilor locali nou-aleși a fost compusă din trei consilieri USL și câte unul de la APV și PP-DD. Ulterior, fiecare consilier a fost validat, prin vot deschis, concluzia comisiei de validare fiind aceea că nu există cazuri de incompatibilități. Fiecare consilier local a depus apoi jurământul, cu mâna pe Biblie.

Liviu Oloeriu, desemnat președinte de ședință 

   La final, a fost desemnat și președintele de ședință, care va conduce lucrările legislativului local pentru următoarele trei luni. Acesta este Liviu Oloeriu, care a și încheiat mandatul anterior de consilier local din postura de președinte de șe-dință. Deși anunțată, desemnarea unor viceprimari la Focșani nu a avut loc, aceștia urmând să fie aleși în cadrul viitoarei ședințe de CL.
   Pentru mandatul 2012-2016, cei 21 de consilieri focșăneni sunt: Liviu Oloeriu (PSD), Bogdan Matișan (PSD), Tudorel Trofin (PNL), Nițu Radu (PSD), Cătălin Vrabie (PSD), Gabriel Necula (PSD), Dragoș Horhocea (PNL), Enache Pătrașcu (PSD), Ionuț Mersoiu (PSD), Dan Buzoi (PNL), Elena Ba-laban (PSD), Gabriel Pădineanu (PSD), Alecsandrescu Dorian (PSD), Cucu Elena (PNL), Neculai Tănase (PDL), Ionel Preda (PDL), Gheorghiță Berbece (PER), Lilian Ilie (PNÅ¢CD), Aurel Bâcu (PP-DD), Lionida Milea (PP-DD) și Manuela Axente (PP-DD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?