Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Ghiocel şi Firicel, la un pas de libertate


   Frații Firicel și Ghiocel C., din Slobozia Bradului, arestați pe 1 martie, fiind suspectați că ar face parte dintr-o grupare infracțională care ducea fete la „produs” peste hotare, ar putea fi puși în libertate după ce magistrații Tribunalului București au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv.
   Cum soluția poate fi atacată, procurorii au formulat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel București. „Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi țara inculpații trebuie să respecte următoarele obligații (…): să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea (…) conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție, sau ori de câte ori sunt chemați; să nu își schimbe locuința fără încuviințarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme; să nu se apropie de părțile vătămate”, se arată în încheierea de ședință.
   Firicel și Ghiocel sunt suspectați că fac parte dintr-o rețea care racola tinere, pe care le exploatau sexual în străinătate. Unele dintre fete nu împliniseră vârsta majoratului.
   Potrivit anchetatorilor, fetele erau cumpărate de la alți membri ai grupării sau erau păcălite cu locuri de muncă decente în străinătate. Pe data de 1 martie, în urma unor percheziții la domiciliile lor, din localitatea Slobozia Bradului, frații au fost „săltați” și duși la București. Alături de ei, în fața instanței au ajuns alte 19 persoane, suspectate că ar face parte din aceeași grupare.
   Procurorii spun că liderul grupului este un bărbat originar din Giurgiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?