Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cod Portocaliu de caniculă și Cod Galben de ploi


   Vrancea ia foc mâine. Jumătate din județul nostru este sub atenționare meteo Cod Portocaliu. Meteorologii spun că în cursul zilei de mâine, va fi un val de caldură persistent, caniculă și disconfort termic sever.
   Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de mâine, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depăși frecvent 35….37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade, în zonele de câmpie din sudul și estul țării.
   Meteorologii au mai emis o atenționare meteo Cod Galben, de această dată de vreme rea care, va intra în vigoare mâine seară la ora 18.00 și va expira sâmbătă seara, la aceeași oră.
   Astfel, în intervalul menționat în Vrancea, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. În vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie, local averse ce pot depăși 20…25 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?