Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

ITM a aplicat 60 de sancţiuni constructorilor


   Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea au desfășurat o campanie de verificare în perioada 5-15 mai în dome-niul construcțiilor. Campania a fost motivată de numărul mare de evenimente produse în unitățile care au ca profil de activitate construcțiile și care au determinat acordarea unei atenții deosebite acestui domeniu.
   Au fost verificați 29 angajatori, atât din județul nostru cât și din alte județe, care au puncte de lucru în Vrancea, cu un număr total de 1.382 de lucrători. „Obiectivele campaniei au fost ve-rificarea respectării de către angajatorii din domeniul construcțiilor a prevederilor legale în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă și diminuarea consecințelor sociale și econo-mice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii din domeniul construcțiilor a prevederilor legale din domeniul securității și sănătății în muncă, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a  lucrătorilor din acest sector în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, precum și verificarea utilizării echipamentelor de muncă fără pericol”, a transmis inspectorul șef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu.
   În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de deficiențe, printre cele mai frecvente fiind nerealizarea de către angajatori a evaluării riscurilor pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanțelor sau preparatelor chimice utilizate și la amenajarea locurilor de muncă, efectuarea unei instruiri necorespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă, neîntocmirea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă, neacordarea echipamentelor individuale de protecție adecvate activității desfășurate, dar și folosirea schelelor și scărilor necorespunzătoare.
   Ca urmare a neconformităților constatate, cele 29 de societăți au fost sancționate contravențional, fiind aplicate 60 de sancțiuni, din care 58 de avertismente și două amenzi contravenționale în valoare totală de 8.000 lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și pentru asigurarea securității și sănătății la locurile de muncă pentru toți lucrătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?