Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Dragoş Bîrlădeanu şi Ionel Cel Mare au fost aleşi vicepreşedinţi


   Noul plen al Consiliului Județean Vrancea, rezultat în urma alegerilor din 10 iunie, a fost validat, ieri, în cadrul ședinței de constituire, convocată de președintele Marian Oprișan. Tot în cadrul șe-dinței de ieri au fost aleși cei doi vicepreședinți. Este vorba despre Dragoș Bîrlădeanu (PSD) și Ionel Cel Mare (ACD). Liberalii vrânceni au propus ca vicepreședinte din partea ACD să fie Cătălin Popescu, însă votul grupului consilierilor PP-DD a fost decisiv pentru ca Ionel Cel Mare să fie ales vicepreședinte în detrimentul liberalului Cătălin Popescu. Åžeful liberalilor, Nini Săpunaru, s-a declarat nemulțumit pentru că nu a fost ales vicepreședinte Cătălin Popescu, deși Ionel Cel Mare este membru al Alianței de Centru Dreapta PNL-PC. Contactat de reporterii noștri, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a refuzat să comenteze afirmațiile lui Săpunaru.

   Noul plen al Consiliului Județean Vrancea, rezultat în urma alegerilor din 10 iunie a fost validat, ieri, în cadrul ședinței de constituire, convocată de președintele Marian Oprișan. Comisia de validare a Consiliului Județean Vrancea, constituită ieri, a validat toate mandatele celor 32 de consilieri. Aceștia au depus jurământul de credință: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-cre-dință, tot ceea ce stă în pute-rile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.
   Consilierii validați ieri sunt: Ionel Cel Mare, Victor Roman, Dragoș Bîrlădeanu, Cătălin Popescu, Vasile Carnariu, Mărioara Ciorici, Constantin Guguianu, Åžtefan Buzărnescu, Eduard Lambrino, Dan Giani Bălan, Rodica Boboc, Laurențiu Marin, Anișoara Aioanei, Vasile Melinte, Nicușor Blîndu, Adrian Grosu, Ion Epure, Cătălin Ghețu, Mihai Nedelcu, Aura Lăcrămioara Eșanu, Dănuț Cristian (toți de la USL), Liviu Bostan, Emilian Diaconu, Valerică Panciu, Constantina Negoiță, Cornel Negru, Dorina Vraciu și Ionuț Bogdan Nica (de la APV), Neagu Murgu, Ticu Lazăr, George Petric și Jănică Bordeanu (PP-DD). De reținut că deputatul Nini Săpunaru a anunțat în plen că își dă demisia din Consiliul Județean, locul acestuia fiind luat de Dănuț Cristian.

Bîrlădeanu și Cel Mare, aleși vicepreședinți

   Tot în cadrul ședinței de ieri au fost aleși cei doi vicepreședinți. Este vorba despre Dragoș Bîrlădeanu (PSD) și Ionel Cel Mare (Alianța de Centru Dreapta PNL-PC – ACD). Dragoș Bîrlădeanu, Cătălin Popescu și Ionel Cel Mare au fost pro-punerile făcute de liderul grupului USL din Consiliul Județean Vrancea, Victor Roman, în timp ce grupul consilierilor APV nu a avut propuneri. Surpriza a venit din partea grupului de consilieri ai PP-DD care au anunțat că susțin candidatura lui Ionel Cel Mare. Propunerea PP-DD i-a luat prin surprindere pe membrii Consiliului Județean, președintele Marian Oprișan remarcând că este „o frumoasă întâmplare în Consi-liul Județean, să trebuiască să alegem cei doi vicepreședinți din trei useliști”.
   În urma exercitării votului, Dragoș Bîrlădeanu a fost ales vicepreședinte cu 32 din cele 33 de voturi valabil exprimate, iar Ionel Cel Mare a fost ales vicepreședinte cu 28 din cele 33 de voturi valabil exprimate.
   Marele perdant a fost liberalul Cătălin Popescu care a obținut doar cinci voturi.

„Vom transpune în fapte toate angajamentele asumate în timpul campaniei electorale”

   După validarea rezultatului votului privind alegerea celor doi vicepreșe-dinți ai Consiliului Județean Vrancea de către comisia de validare, președintele Marian Oprișan s-a declarat convins că împreună cu vicepreședinții, cu secretarul județului, cu aparatul tehnic și de specialitate vor fi găsite soluții la problemele administrative ale județului Vrancea. „Vreau să-i felicit pe cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu și Ionel Cel Mare. Îi asigur pe toți locuitorii județului Vrancea că nu le vom înșela așteptările exprimate prin votul pe care l-au acordat Uniunii Social Liberale, că nu vom considera prea mare nici un efort pentru a veni în întâm-pinarea nevoilor vrâncenilor. Nu vom avea odihnă până nu vom transpune în fapte toate promisiunile și angajamentele asumate în timpul campaniei electorale”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Modernizarea județului, obiectivul mandatului 2012-2016

   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a prezentat, vineri, după depunerea jurământului, obiectivele pentru următorii patru ani, în care județul trebuie să capete statutul de Vrancea Puternică. Prioritare pentru șeful administrației publice județene sunt proiectele de modernizare a drumurilor naționale care traversează județul. Potrivit lui Marian Oprișan, cu câteva excepții, respectiv DN 2D, E 85, DN 23, DN 2L, celelalte drumuri din Vrancea arată ca „după un bombardament” deoarece, în ultimii patru ani, vechiul guvern nu a acordat bani pentru lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor naționale. Drumurile naționale care sunt singura cale de acces pentru zeci de mii de vrânceni de pe Valea Milcovului, Valea Râmnicului au devenit aproape impracticabile.

Proiect de 200 milioane euro pentru apă și canalizare

   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a anunțat că administrația județeană pregătește un proiect de circa 200 milioane euro pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare din localitățile județului. Fondurile europene vor fi accesate prin Programul Operațional Sectorial de Mediu, iar în proiect vor fi cuprinse localitățile vrâncene din mediul rural, care nu fac parte din VranceAqua. Marian Oprișan a explicat că este o continuare a proiectului VranceAqua pentru că „este normal să investim în infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor județului Vrancea”. Åžeful administrației județene a spus că, în același timp, vor fi continuate și finalizate celelalte proiecte din fonduri europene inițiate în ultimii ani, proiecte importante pentru îmbunătățirea calității vieții vrâncenilor.

Marian Oprișan vrea descentralizarea administrației locale

   Descentralizarea totală a puterii centrale către administrațiile locale este un alt obiectiv care trebuie îndeplinit în mandatul 2012-2016, a afirmat șeful administrației județene. Descentralizarea este unul dintre criteriile democrației unui stat civilizat, în care abuzurile puterii centrale trebuie blocate de eforturile administrațiilor locale. Marian Oprișan a precizat că în acest mandat, USL va demonstra că este altfel decât vechiul guvern pedelist care a avut un comportament iresponsabil față de comunitățile locale. „Viitorul european al României, al Comunității Europene, este viitorul comunităților locale, nu este viitorul guvernelor”, a afirmat Marian Oprișan. Acesta a arătat că cetățenii care plătesc taxe și impozite trebuie să aibă la dispoziția lor „toate componentele de funcționare ale unei comunități” și nu să fie trimiși până la București, la ușa miniștrilor, dacă vor să obțină un aviz. „Toate aceste lucruri trebuie rezolvate prin descentralizarea totală a puterii la nivelul comunităților locale. Vă asigur că avem toată înțelegerea Guvernului condus de Victor Ponta și toată determinarea pentru a ajunge la un mod de organizare administrativ cât se poate de categoric în perioada următoare”, a mai spus Marian Oprișan.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?