Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Rogoz l-a pus jurist la ISJ pe şeful tineretului pedelist


   Pedelistul Stan Rogoz l-a numit în funcția de jurist al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea pe colegul său de partid, Bogdan Nechita, liderul organizației de tineret a portocaliilor vrânceni. Numirea în funcție a fost făcută la mijlocul lunii mai 2011, pe când Rogoz era inspector școlar general, după ce s-a pensionat Manda Dumitrașcu.
   Juristul portocaliu al Inspectoratului Åžcolar încasează lunar, pentru serviciile prestate, un salariu de 3.000 lei. Asta, în condițiile în care fostul jurist al instituției încasa pentru aceleași servicii, un salariu de 2.545 lei. Chiar dacă numirea este evident în favoarea partidului pe care îl reprezintă și nu în favoarea intereselor învățământului vrâncean, Stan Rogoz spune că a fost forțat de împrejurări să recurgă la această numire.
   Cu toate acestea, este cel puțin suspect cum de prima persoană la care s-a gândit a fost chiar un coleg din PD-L și nu un oricare alt jurist. În încercarea de a masca un favor evident făcut partidului din care face parte, Rogoz a subliniat chiar că nu avea cunoștință că Bogdan Nechita îi este coleg de partid. Acest lucru este greu de crezut având în vedere că Rogoz candidează atât la Consiliul Județean Vrancea cât și la Consiliul Local Adjud, iar prezența sa la partid este necesară și obligatorie.
   În aceste condiții, scuzele lui Rogoz cel puțin amuză dacă nu stârnesc revolta pentru modul în care atât el cât și ceilalți portocalii s-au obișnuit să mintă și să își vadă de interesele partidului și nu de cele ale oamenilor în a căror slujbă ar trebui să fie. „Cred că eram în dificultate, din acest motiv l-am pus pe dumnealui. Aveam lucruri urgente care necesitau consultanță juridică. Mai vorbisem cu cineva și nu a dorit. Plata a fost hotărâtă în cadrul Consiliului de Administrație, dar nu mai țin minte aceste lucruri. Într-adevăr, eu împreună cu membrii Consiliului de Administrație am hotărât colaborarea cu el, dar nu am avut altă soluție. Mi-a spus cineva despre Bogdan Nechita, că este un tânăr avocat și asta a fost tot. Nu știam inițial că este la tineret la PD-L. El și-a făcut treaba și nici nu aveam motive să îi spun: pleacă, tu ești de la PD-L. Mi se părea cunoscută figura pentru că îl mai văzusem undeva”, a spus Stan Rogoz , acum inspector școlar general adjunct.
   Fostul jurist al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, Manda Dumitrescu, a ieșit la pensie în data de 15 mai 2011, iar o zi mai târziu a fost numit în funcția de jurist, pedelistul Bogdan Nechita.
Nechita și-a exprimat intenția de nu mai oferi consultanță juridică Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. Asta, desigur, nu pentru că ar fi realizat că interesele învățământului vrâncean sunt mai importante decât cele de partid. ci cu siguranță altele sunt motivele. Cel mai probabil, PD-L-istul Bogdan Nechita s-a răzgândit, pentru că Stan Rogoz nu mai este inspector școlar general.
   Între timp, inspectorul școalar general Vasilica Zaharia se gândește deja la o alternativă și a solicitat Ministerului Educației deblocarea postului de jurist. Asta, cu atât mai mult cu cât examenul de Bacalaureat bate la ușă și este o chestiune urgentă angajarea unui jurist în cadrul Inspectoratului.   
   „Sunt foarte mulți angajați în sistemul de învățământ din Vrancea, încât nu se poate să stai fără un jurist. Iar domnul Nechita m-a anunțat că pe 14 iunie este foarte ocupat și nu mai poate să continue colaborarea. M-a anunțat de acest lucru chiar vineri. Dacă apar modificări în cadrul comisiilor de Bac, va fi nevoie de cineva să le avizeze, orice modificare înseamnă o nouă decizie. Plus că pe rol sunt și foarte multe procese, cu sindicatele, dar și de patrimoniu. Am formulat un memoriu pe care îl vom adresa Ministerului Educației pentru a fi deblocat acest post”,
a afirmat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?