Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Drumuri şi podeţe, rupte de ape


   Ploile de zilele trecute au lăsat în urmă pagube însemnate. Sute de persoane din localitățile Târâtu și Trestieni, comuna Poiana Cristei, erau izolate, ieri după-amiază,  după ce ploile au rupt drumurile de acces. Primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruș, ne-a spus că la Târâtu trăiesc peste 300 de oameni, care au rămas izolați după ce un pod din tuburi, de pe drumul comunal 149, s-a rupt. Ieri, la orele prânzului, se intervenea pentru remedierea problemelor. Edilul spera să redea drumul traficului rutier în cel mai scurt timp.
   De asemenea, apele au creat probleme și în comuna Andreiașu de Jos, unde Milcovul a ieșit din matcă, iar o parte din suprafața carosabilă a DN2M s-a surpat, în zona kilometrilor 34 și 37. Ieri, se circula greu pe o singură bandă, alternativ, în ambele sensuri și cu restricție de tonaj. „Situația este aceeași. Așteptăm în această seară (aseară-n.r.) să vină utilajele și poate încep reparațiile de mâine dimineață (astăzi- n.r.). Sperăm să ne ajute domnul președinte Marian Oprișan că din altă parte nu avem niciun sprijin. Suntem mulți și toți așteptăm la dumnealui”, a spus Ionel Budeanu, primarul comunei Andreiașu de Jos.
   Probleme sunt în continuare și pe DJ 205 D Valea Sării- Năruja- Paltin- Spulber- Nereju- Brădăcești. Utilajele sunt la fața locului și desfășoară activități de remediere a problemelor. Traficul rutier se desfășoară pe alocuri pe un singur sens.

Probleme peste tot

   Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, locotenent Cristina Duță, ieri, la  dispeceratul instituției s-au primit rapoartele operative de pagube înregistrate. „Informațiile transmise de comitetele locale pentru situații de urgență au fost înaintate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va dispune deplasarea unor comisii în teren pentru constatarea pagubelor și stabilirea măsurilor care se impun în consecință. Pagubele înregistrate la nivelul localităților pot fi grupate astfel: au fost afectate căi de comunicații: drumuri comunale, vicinale și județene, situație întâlnită la nivelul comunelor Străoane, Jitia, Cîrligele, Gura Caliței, Mera, Andreiașu de Jos și Spulber. Au fost afectate poduri și podețe în comunele Vidra, Gura Caliței, Mera și au fost afectate terenuri agricole în comuna Străoane. De asemenea, am fost informați că au fost afectate lucrări de apărare a malurilor cursurilor de apă la nivelul comunelor Câmpuri, Jitia, Andreiașu de Jos”, a declarat locotenent Duță.
   Ieri, reprezentanții Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au acționat pentru decolmatarea șanțurilor, rigolelor, podurilor și podețelor în mai multe loca-lități.

80 de pompieri au muncit pentru a scoate apa din gospodăriile inundate

   Marți, 80 de pompieri au muncit din zori și până-n seară pentru a scoate apa din casele și curțile inundate. Pe parcursul zilei de marți, s-a acționat pentru evacuarea apei din 50 de locuințe din Pufești, Anghelești- comuna Ruginești, Mărășești, Vidra, Gugești și Cornetu- comuna Slobozia Bradului, dar și pentru a scoate apa acumulată în curțile a peste 150 de gospodării, cele mai multe intervenții înre-gistrându-se în comunele Pufești și Ruginești.
   S-a intervenit și pentru evacuarea apei ce se acumulase în urma precipitațiilor abundente și a scurgerii apei de pe versanți pe drumul european E 85 între localitățile Haret și Mărășești, Pufești și Călimănești, dar și pentru scoaterea apei din curtea unei societăți comerciale din Focșani, pe o suprafață de 5000 metri pătrați. „Pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice au acționat 80 cadre ale ISU, acestea acționând cu 25 mijloace, autospeciale de lucru cu apă și spumă, motopompe, bărci pneuma-tice, cât și 30 voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență”, spune locotenent Cristina Duță. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?