Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Doi vrânceni vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Cehia


   Zilele trecute a fost definitivat lotul național care va reprezenta România la Campionatul  Mondial de pescuit sportiv din Cehia în acest an. Antrenorul Benzar Zsolt a alcătuit o echipă bună, probabil cea mai bună în acest moment, echipă formată din actuali divizionari A, pescari care și-au confirmat valoarea prin rezultatele constante, obținute atât în campionatul intern cât și în concursurile open.
   Deplasarea se va face în Cehia, la Uherské HradiÅ¡tÄ›, locație aleasă de Fips-Cips ca loc de desfășurare a Campionatului de Pescuit Staționar pe Națiuni. Dintotdeauna participarea la mondiale a fost dificilă pentru lotul național de staționar din cauza costurilor ridicate, inevitabil de fiecare dată membrii lotului punând bani din buzunar, întotdeauna fiind la fel și de fiecare dată nefiind îndeajuns.
Niciodată nu s-a reușit acoperirea costurilor, lipsurile făcându-și simțită prezența, rezultatele fiind oarecum afectate. Trebuie menționat și faptul că participarea la mondiale nu a fost niciodată sponsorizată de către statul român, acest sport fiind considerat unul marginaș și nebăgat în seamă de nimeni, singurul lucru rămas de făcut fiind acela ca sportivii să se ajute singuri. Printre sportivii din Lotul național al României care vor reprezenta țara în Cehia se află și doi focșăneni: Florin Așchioapei și Toni Stanciu.
   Florin Așchioapei, divizionar A, cu multiple titluri în competițiile oficiale ale României cât și în concursurile private, Florin deține titlul de vicecampion în anul 2011, titlu care îi conferă dreptul de a face parte din lotul României de Staționar. În ultimii ani a ratat de câteva ori titlul de campion la mustață, clasându-se totuși pe podium, anul acesta reușind câștigarea Cupei Tubertini 2012, desfășurată pe Sărulești. Este un bun pescar de ape curgătoare, aspect care constituie un avantaj deoarece competiția de la Uherské HradiÅ¡tÄ› este stabilită a se desfășura pe un râu.
   Toni Stanciu este divizionar A și vicecampion național la individual în 2011, Toni este un titrat pescar de competiție, cu o mare experiență în pescuitul pe ape curgătoare. Este de asemenea și vicecampionul cupei Tubertini 2012 și vicecampion național la staționar în 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?