Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Un schelet de Tyrannosaurus, vândut pentru 1,05 milioane de dolari


   Scheletul aproape complet al unui dinozaur din specia Tyrannosaurus bataar, considerat „un verișor” asiatic mai mic al fiorosului Tyrannosaurus Rex, care a dominat fauna din America de Nord în cretacic, în urmă cu 80 de milioane de ani, a fost vândut la licitație pentru 1,05 milioane de dolari. Scheletul, care are o înălțime de 2,4 metri și o lungime de 7,3 metri, a fost vândut la o licitație organizată duminică, la New York, de casa Heritage Auctions. Licitația a fost contestată de guvernul mongol, care afirmă că acest schelet a fost obținut în mod ilegal.
   Scheletul exemplarului de Tyrannosaurus bataar a fost descopeirt în deșertul Gobi, ce ocupă zone întinse din nordul Chinei și sudul Mongoliei. Greg Rohan, președintele casei Heritage Auctions, a spus că nu știe exact în care dintre cele două țări a fost descoperit scheletul.
   Scheletul este parțial, afirmă David Herskowitz, directorul departamentului de istorie naturală al casei Heritage Auctions. Prin comparație, cele mai multe dintre scheletele de dinozauri expuse în muzeele lumii sunt complete în proporție de „50% sau mai puțin de atât”. 
   Vânzarea nu poate fi finalizată până la rezolvarea unei dispute judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?