Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Sportivii olimpici dau Bac-ul mai devreme


   Elevii de clasa a XII-a care au participat la olimpiade sportive și concursuri internaționale, pe parcursul anului școlar 2011 – 2012, vor susține examenul de Bacalaureat în cadrul unei sesiuni speciale, ce va avea loc în a doua jumătate a lunii mai. Mai devreme decât restul absolvenților de liceu.
   Åžase elevi din Vrancea vor susține, așadar, exa-menul de Bacalaureat peste doar câteva zile. Este vorba de Valentin Cătălin Voicu, elev la Liceul cu Program Sportiv, la secțiunea atletism, Alexandru Munteanu, elev al Colegiului Național „Al. I. Cuza”, la secțiunea Judo, și Petrică Bărbieru, elev al Liceului cu Program Sportiv, la secțiunea natație și pentatlon modern. De asemenea, Alexandru Marian Cernat, Alexandru Călugăru și colegul său Dragoș George Toroka, cu toții olimpici la rugby, elevi ai Liceului cu Program Sportiv, vor susține examenul de Bacalaureat mai devreme.
   Pentru toți acești elevi, precum și pentru colegii lor olimpici din întreaga țară, examenul de Bacalaureat va avea loc în perioada 19 mai – 1 iunie.
   În intervalul 21 – 25 mai va avea loc proba orală de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi cea de comunicare într-o limbă de circulație internațională, urmată de proba practică de testare a competențelor digitale. Pe data de 28 mai este programată să se desfășoare, pentru olimpici, proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar pe 29 mai cei șase olimpici vrânceni vor susține proba obligatorie a profilului. În final, în data de 30 mai, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării.
   Rezultatele vor fi afișate pe 31 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?