Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

O statuie reprezentativă pentru bărbaţii români ar putea fi ridicată în Capitală, de Ziua Bărbatului


   O statuie reprezentativă pentru bărbații români ar putea fi ridicată în București, de Ziua Bărbatului (5 mai), evenimentul urmând să fie sărbătorit și prin recitaluri susținute de Heaven, Connect-R, Vunk, Sistem și Voltaj, în Parcul „Lumea Copiilor” din Capitală. Potrivit unui comunicat, Organizația Bărbaților din România-Bergenbier a votat până în prezent 833 de hotărâri care vor intra în „Cartea Galbenă”, „o constituție a bărbaților români”.
   În topul celor mai votate legi ale bărbaților se află, în acest moment, următoarele: „Bărbații merită statuie”, „Orice bărbat are dreptul la o zi pe săptămână în care poate face ce vrea”, „Bărbații nu folosesc diminutive”, „De Ziua Bărbatului, femeile nu vor spune «Nu»”, „Ziua Bărbatului e în fiecare zi”.
   Până în prezent, hotărârea potrivit căreia bărbații români me-rită statuie a fost votată de aproximativ 1.700 de bărbați, plasându-se pe primul loc în topul celor mai votate legi. În același timp, hotărârea este una dintre cele mai neobișnuite legi din Cartea Galbenă, fiind disputată online, pe Facebook.
Dacă hotărârea potrivit căreia bărbații români merită să li se ridice o statuie își va menține cele mai multe voturi până pe 5 mai, de Ziua Bărbatului, „monumentul” va fi ridicat în cadrul ma-nifestărilor organizate în București cu acest prilej, au declarat reprezentanții Organizației Bărbaților din România.   
   „Faptul că bărbații români au votat hotărârea potrivit căreia ei merită să le fie construită o statuie este, într-adevăr, un element interesant din punct de vedere social. Expresia este, mai degrabă, asociată femeilor deși, după știința mea, nu există o statuie a femeii românce. Probabil că această hotărâre provine din nevoia de recunoaștere a meritelor masculine, de a spune că noi, bărbații, suntem cineva”,
spune psihologul Ion Duvac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?