Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vrâncenii au cheltuit 70 milioane din depozitele bancare


   Vrâncenii au cheltuit, în luna martie, peste 70 milioane lei din economiile în moneda națio-nală, păstrate în instituțiile bancare. Cele mai mari sume au fost cheltuite de agenții economici, aproximativ 50 milioane lei, scoase din depozitele la termen deschise la bănci. În schimb, oscilațiile cursului valutar i-au determinat pe vrânceni să nu umble la conturile în euro.
   Potrivit Băncii Naționale a României (BNR), economiile din bănci au depășit 1.615 milioane lei, cu aproximativ 50 milioane lei mai puțin față de luna  anterioară. În continuare, conturile preferate de vrânceni sunt în moneda națională, în care au depozitat 1.215 milioane lei.
   În aceeași perioadă au scăzut și restanțele la creditele bancare. Potrivit BNR, cele mai mari restanțe erau înregistrate la creditele în lei, cu o valoare totală de 103,5 milioane lei. Valoarea restanțelor la creditele în valută a depășit 61 milioane lei, și se menține la un nivel foarte mare comparativ cu începutul anului 2011, când restanțele erau de „doar” 34,7 milioane lei. De menționat că valoarea creditelor în valută contractate de vrânceni este mai mare cu peste 160 milioane lei decât cea a împrumuturilor în moneda națională.
   Creditele pentru consum sunt preferatele vrâncenilor, respectiv 636 milioane lei, din care 369 milioane împrumutate în valută. Pentru achiziționarea de locuințe, vrâncenii au împrumutat peste 190 milioane lei, din care doar 9,3 milioane lei în moneda națională.
   Valoarea creditelor contractate de agenții economici se ridică la 864 milioane lei, din care 408,3 milioane lei sunt credite contractate în diverse valute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?