Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Profesorii de la „Botta“ fac pregătire cu elevii, gratis


   Mai mulți elevi de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud fac meditații cu profesorii, fără a plăti niciun leu. Cadrele didactice spun că marea lor satisfacție va fi atunci când elevii vor lua note bune la examenul de Bacalaureat. Printre cei care fac meditații sâmbăta, în ziua liberă, se numără și profesorul de matematică Daniel Munteanu. 

   Chiar dacă este nevoit să facă naveta Focșani – Adjud, nu există nicio zi de sâmbătă în care profesorul de matematică Daniel Munteanu, de la Liceul Teoretic „Emil Botta”, să nu facă pregătire cu elevii de clasele a XII-a. Pentru el, orele de meditație sunt o obligație nescrisă și vrea ca elevii săi să fie cei mai buni. Nimeni nu-i cere să dea meditații sâmbăta, dar simte că asta trebuie să facă. „De mai mult timp fac pregătire cu elevii de clasa a XII -a, care au nevoie de pregătire suplimentară. Examenul de Bacalaureat este destul de greu, după cum s-a văzut și anul trecut, iar eu încerc să îi ajut. Participă elevii care doresc, de la clasele unde am ore. Timp de trei ore, sâmbăta, lucrăm pentru examenul care se apropie, iar mulțumirea mea cea mai mare sunt rezultatele lor”, a spus profesorul Daniel Munteanu.
   Cu zâmbetul pe buze, profesorul spune că face tot posibilul pentru a-și ajuta elevii să priceapă tainele matematicii, însă nu exagerează și nici nu abuzează de bunăvoința lor. Prin urmare, în vacanțe nu îi cheamă la meditații, ci îi lasă să se odihnească.

Profesor de matematică îndrăgit de elevi
 
   Chiar dacă am putea crede că profesorii de mate-matică nu sunt foarte iubiți de elevi, în cazul lui Daniel Munteanu lucrurile stau invers. Predă o materie de mulți neînțeleasă, își cheamă elevii la meditații în timpul liber, dar cu toate acestea, este foarte apreciat de elevi. Aceștia spun că orele de pregătire suplimentară cu profesorul Munteanu sunt nu doar utile, ci și plăcute.
   Profesorul reușește să capteze atenția elevilor și îi face să priceapă mai bine lumea cifrelor. „Domnul profesor este foarte apreciat printre noi și ne gândim că face și un efort financiar, pentru că vine de la Focșani. Se dedică, ca rezultatele noastre să fie bune. Mai sunt și alți profesori care fac pregătire, eu mai dau Bac-ul și la chimie și în fiecare luni, după ore fac pregătire cu doamna director. Facem variante, mai repetăm din materie. Pregătire mai face și doamna director adjunct, Rodica Rogoz, la fizică”, a spus Robert Mirodone, din Pufești, care  învață la „Emil Botta” din Adjud.
   Unii elevi îl caracterizează pe profesorul Daniel Munteanu ca fiind un dascăl dedicat, pentru care profesia este o menire, nu doar o slujbă, cu program fix și reguli stricte. „Dumnealui este dirigintele nostru din clasa a IX-a și este un om deosebit. Își dedică foarte mult timp profesiei. În afara faptului că vine la fără două minute, înainte să se sune, poate pentru noi ni se pare stresant lucrul ăsta, dar dacă stăm să ne gândim, el face asta pentru noi. Åži sâmbăta vine tot pentru noi la școală, să facem pregătire”, a spus Dragoș Gălățeanu, din Adjud.
   „Vin mereu la meditații sâmbăta pentru că îmi place cum predă domnul profesor, dar și pentru că îmi doresc să iau Bac-ul, să nu rămân în urmă. Este un profesor deosebit. Chiar dacă unii dintre noi mai lipsim, dumnealui este prezent mereu. Nu este doar un profesor, ne este și un prieten bun”, a spus Mădălin Marian Petrea, din Homocea.
   Elevii spun că se bazează foarte mult pe orele de pregătire suplimentară, deoarece pot lucra exerciții pe care nu le-ar putea rezolva independent. „Ne face să înțelegem din ce în ce mai mult materia. Majoritatea din clasă avem nevoie de matematică mai departe, ne bazăm pe matematică și de aceea dumnealui ne dă mai multă atenție. Nu muncim din manual, ci din culegeri și din variantele de Bac”, a spus și Alexandra Tănase, din Adjud.

Rezultate încurajatoare la Bacalaureat

   Ca urmare a efortului depus de profesori, rezultatele obținute de elevii Liceului Teoretic „Emil Botta” din Adjud la examenul de Bacalaureat de anul trecut, au fost foarte bune. „Pregătirea examenului de Bacalaureat reprezintă o prioritate în activitatea noastră de zi cu zi. Procentul de promovabilitate obținut anul trecut a fost de aproximativ 90%, ceea ce ne obligă ca și în acest an să obținem rezultate bune, aceasta confirmând și certificând până la urmă nu numai o bună pregătire a elevilor, ci și calitatea și buna pregătire a cadrelor didactice care îi îndrumă pe elevi”, a declarat Florina Croitoru, directorul Liceului „Emil Botta” din Adjud.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?