Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Sindicaliștii din învățământ cer pensionare anticipată, concurs pentru directorii de școli şi modificarea examenului de definitivat


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) cere o serie de schimbări și modificări cu privire la: tergiversarea organizării concursului pentru ocuparea funcțiilor de director, fondurile pentru acoperirea integrală a sumelor restante pentru plata sentințelor judecătorești și modificarea examenului de definitivat. La întâlnirea de la finele săptămânii trecute dintre Simion Hăncescu, președinte F.S.L.I, și ministrul Educației Naționale Adrian Curaj, au fost exprimate nemulțumirile din rândul salariaților din învățământ, care pot conduce la declanșarea unor acțiuni de protest. Au fost discutate necuprinderea în Legea bugetului de stat pentru anul 2016 de fonduri pentru acoperirea integrală a sumelor restante pentru plata sentințelor judecătorești date înainte de anul 2016. O altă problemă pe care dascălii au reproșat-o ministerului a fost aceea că nu a fost dat ordinul care să stabilească cele 7 comisii care să funcționeze în unitățile de învățământ. Un alt aspect este acela al nefuncționării comisiei paritare de la nivelul M.E.N.C.S.
    Un punct destul de tensionat a fost tergiversarea organizării concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ. Angajamentul a fost că va fi convocată comisia care va finaliza metodologia de concurs, urmând ca până la finalul acestui an școlar să se demareze examenele. De asemenea, a fost abordată și problema examenului de definitivat, reamintindu-se ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când au fost foarte multe voci care au contestat modul de formulare a subiectelor și baremelor. Angajamentul a fost că anul acesta se va regândi modul de alcătuire a subiectelor, astfel încât să se vină în sprijinul candidaților. De asemenea, se va analiza și propunerea de luare în calcul la stabilirea mediei a notei de la inspecția școlară. „În întâlnirea pe care a avut-o domnul Simion Hăncescu, președinte F.S.L.I, cu ministrul Educației, s-a solicitat conducerii M.E.N.C.S. să sprijine rezolvarea problemei pensionării cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard pentru cadrele didactice. S-a discutat și inițiativa plecată de la F.S.L.I. și care acum este pe masa Parlamentului, de conferire prin lege a statutului de autoritate publică pentru cadrele didactice. Așa cum s-a solicitat și conducerii M.E.N.C.S., așteptăm fapte, că de promisiuni ne-am săturat!”, au transmis membrii Biroului Operativ al Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea, afiliat FSLI.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?