Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Fiscul a recuperat cinci milioane de lei


   Inspectorii fiscali vrânceni au recuperat, în luna martie, peste 5 mi-lioane de lei de la agenții economici care nu au respectat legea. Luna trecută au fost efectuate 222 verificări la 218 contribuabili din județ. În urma controalelor au fost constatate diferențe de taxe, impozite și contribuții de 4,2 milioane lei, la care se adaugă accesorii de 750 mii lei și 79 amenzi contravenționale în va-loare totală de 8 mii lei.
   Reprezentanții Fiscului au precizat că, din cele 222 acțiuni de inspecție fiscală, 38 au fost efectuate pentru soluționarea deconturilor negative de taxă pe valoarea adăugată cu opțiune de rambursare depuse de contribuabili. În urma controalelor, din taxa pe valoarea adăugată solicitată la rambursare în sumă de 2,04 milioane lei, a fost respinsă suma de 0,18 milioane lei. „În urma inspecțiilor generale și parțiale efectuate, au fost emise 152 decizii de impunere în sumă totală de 4,95 milioane lei, fiind instituite 12 măsuri asiguratorii în va-loare de 1,25 milioane lei. Pentru un prejudiciu creat bugetului general consolidat în sumă totală de 0,45 milioane lei, Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea a înaintat trei sesizări instituțiilor abilitate pentru continuarea și definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a gradului de participare a acestora la infracțiunile constatate”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Camelia Micheș.
   De asemenea, în luna martie 2012 s-au desfășurat 57 de acțiuni de control inopinat care s-au soldat cu 9 amenzi contravenționale în valoare de 6.900 lei. Acțiunile de control inopinat au vizat, printre altele, monitorizarea stocurilor de materii prime la operatorii din domeniul morărit -panificație, monitorizarea transportului de bunuri provenind din țări membre ale UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?