Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Greşeli pe care femeile mature le fac frecvent


Tunsoarea, machiajul și hainele care vă făceau să arătați fantastic în anii tinereții nu vă vor mai avantaja la maturitate. Evitați 11 greșeli pe care femeile le fac des.

1. Nu vă dați seama că trebuie să vă schimbați
Cea mai mare greșeală pe care o poate face o femeie ajunsă la vârsta maturității este să nu facă absolut nimic. Părul, machiajul și hainele care vă făceau să arătați fantastic în anii tinereții nu vă vor mai avantaja la vârsta mijlocie (35-55 de ani). Trebuie să faceți anumite schimbări. 

2. Nu cheltuiți suficienți bani pe hainele pe care vi le cumpărați
Vă amintiți de zilele bune din trecut, când puteați să vă cumpărați un costum de baie de la reduceri și să arătați foarte sexy îmbrăcată în el? Acele zile s-au dus. Restul femeilor mature trebuie să investească mai mult în haine. Este o încercare să găsiți hainele care să vă avantajeze la orice vârstă, dar este cu atât mai greu la vârsta mijlocie. 

3. Comparați-vă cu felul în care arătați la vârsta de 20 de ani
V-au întrebat vreodată copiii dumneavoastră „Cine este domnișoara aceea drăguță din albumul foto?”. Nu sunteți singura care ați pățit asta. Câțiva oameni sunt însă la fel de atractivi la vârsta mijlocie ca în tinerețe. Căutați în memorie imagini despre modul în care arătați în tinerețe, însă nu vă deprimați dacă nu mai arătați ca atunci. Trebuie să faceți în așa fel încât să arătați cât de bine puteți – și să fiți sănătos.

4. Nu faceți suficient sport
Sunteți tentată să nu mai faceți sport în aer liber? Acest lucru nu trebuie să fie evitat. Trebuie să faceți exerciții fizice în ciuda durerilor de genunchi, de spate sau a stărilor de slăbiciune pe care le puteți avea la vârsta mijlocie.
Exercițiile fizice pot să calmeze durerile pe care le aveți și să prevină pro-blemele de sănătate pe care le puteți avea în următorii ani, precum creșterea în greutate, diabetul, bolile de inimă sau demența. Dacă puteți să concurați la un maraton, este grozav. Dacă nu, este timpul să începeți să faceți înot, yoga sau să vă îndrăgostiți de plimbările lungi, efectuate în ritm alert.

5. Nu dormiți suficient
A trecut vremea în care puteați să nu dormiți o noapte întreagă și să puteți merge radioasă a doua zi la serviciu. Realitatea este că probabil ați ajuns să auziți din ce în ce mai des comentariul „Arăți obosită”, după o noapte de nesomn.
Trebuie să țineți cont de faptul că mai puține ore de somn se vor vedea din ce în ce mai mult pe chipul dumneavoastră. Însă, mai puține ore de somn sunt asociate cu un risc crescut de diabet și cu alte probleme de sănătate, care pot deveni mai importante decât vârsta.

6. Vă ignorați dantura
Sunteți tentată să vă concentrați pe ridurile și părul dumneavoastră, dar nu trebuie să uitați de zâmbetul dumneavoastră. Nu trebuie să săriți peste vizita la dentist. Unul dintre lucrurile care vă pot face să arătați mai în vârstă sunt dinții îngălbeniți, dar o dantură neîngrijită are mai multe implicații decât atât. Sănătatea danturii este legată de starea generală de sănătate. O îngrijire precară a danturii este asociată cu un risc mai mare de probleme cardiace.

7. Eforturi exagerate anti-îmbătrânire
Aceasta este o greșeală comună în rândul celebrităților, dar care este făcută și de celelalte femei. Deși nimănui nu-i plac ridurile, trebuie să rețineți că o față înghețată de Botox sau niște buze îngroșate exagerat nu sunt un look de dorit. Produsele de îngrijire a pielii în mod corect vă pot ajuta să diminuați liniile fine de pe chip și ridurile mai accentuate.

8. Vă gândiți în mod eronat că există niște „reguli” ale tunsorii la vârsta mijlocie
Trebuie să vă tăiați părul scurt sau până la nivelul umărului odată ajunsă la vârsta de 50 de ani? Nu, pentru că nu există nicio „regulă” a tunsorii pentru femeile mature. Alegeți o tunsoare și o culoare a părului care să vă avantajeze, reținând totuși că acestea nu vor fi probabil aceleași pe care le purtați când aveați 20 sau 30 de ani.

9. Folosirea unui machiaj nepotrivit
Culorile și brandurile pe care le foloseați pentru a vă machia în tinerețe probabil nu se vor plia pe nevoile pielii dumneavoastră la vârsta mijlocie. Trebuie să rezistați tentației de a vă aplica multă pudră pentru a vă acoperi ridurile și de a folosi mult creion negru sub pleoape, întrucât vă va face să păreți și mai bătrână.
Pentru un look mai natural, se sugerează să folosiți o oglindă care mărește trăsăturile și un aplicator cu ajutorul căruia să trasați linii mai fine de ma-chiaj. Păstrați geanta de cosme-tice pe care o foloseați și până acum, însă înlocuiți fondul de ten și pudra la fiecare șase luni.

10. Folosirea unor sutiene nepotrivite
Este inevitabil – gravitația are un mare impact asupra corpului dumneavoastră. 
Sutienul potrivit vă poate susține sânii și subția trupul, așa că reevaluați-vă garderoba și investiți în câteva piese noi.

11. O viață sexuală  plictisitoare
    Cultura în care trăim tinde să transmită mesajul că doar tinerii sunt sexy. Trebuie să aveți încredere în dumneavoastră și să vă simțiți liberă să vă îmbrăcați și să vă simțiți sexy și să vă explorați nevoile sexuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?