Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

S-a dat startul pentru obţinerea gradaţiilor de merit


   Oficialii Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea vor aproba astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație, punctajele aferente criteriilor pentru acordarea gradațiilor de merit. Acestea vor fi afișate pe site-ul instituției, pentru a putea fi consultate de profesori.
   Dosarele în vederea obținerii gradațiilor de merit se pot depune la registratura Inspectoratului Åžcolar, începând de astăzi și până pe 11 aprilie. Potrivit calendarului stabilit în acest sens, analizarea dosarelor se va face de către inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ, urmând apoi a se elabora și raportul referitor la activitatea candidatului în specialitate. Toată această analiză se va realiza în intervalul 12 – 20 aprilie.
   Verificarea dosarelor de către comisia de coordonare a concursului, se va face în perioada 25 aprilie – 4 mai. În aceeași perioadă, dosarele sunt evaluate inclusiv de liderii de sindicat și inspectorul de specialitate, în vederea eliminării oricărei suspiciuni cu privire la acordarea punctajelor.
Lista cu punctajele acordate va fi gata pe 11 mai, urmând ca în data de 14 mai aceasta să fie afișată la avizierul Inspectoratului Åžcolar. Dascălii nemulțumiți de punctajul obținut au posibilitatea ca în intervalul 16 – 18 mai să depună contestații. Validarea rezultatelor finale ale concursului se va face de către Consiliul de Administrație al Inspectoratului, iar afișarea acestora se va face pe data de 26 mai.
Ulterior, va fi publicată lista cu profesorii propuși pentru gradații de merit în vederea emiterii ordinului de Ministru, care potrivit calendarului stabilit în acest sens se va produce în data de 31 iulie. La nivelul județului, în anul școlar 2010 – 2011, 151 de profesori au reușit să obțină gradație de merit.
   Gradația de merit reprezintă un plus de 25% la salariul de bază și se acordă doar profesorilor care au obținut performanțe de excepție la catedră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?